Bedrijfsleven reserveert niet genoeg geld voor adequate IT-beveiliging

1396955_49065589

Bedrijven blijken niet over voldoende middelen te beschikken om de dreigingen van cybercriminelen te adresseren. 75 procent van de bedrijven zegt zorgen te hebben rond het IT-budget. Ook bij het binnenhalen van goede experts (73%) en het installeren van oplossingen (75%) worden tekorten ervaren. Dat blijkt uit onderzoek van KnowBe4.

KnowBe4 deed het onderzoek om inzicht te krijgen in de zorgen, pijnpunten en prioriteiten op het gebied van IT-security. Het enquêteonderzoek richtte zich op IT-professionals waarvan een belangrijk deel C-level bevoegd of IT-manager is. Meer dan 350 bedrijven van over de hele wereld zijn vertegenwoordigd in het onderzoek. De resultaten zijn verwerkt in het rapport What Keeps you Up at Night – The 2019 Report.

IT-professional vertrouwt collega niet

IT-professionals blijken zich met name zorgen te maken over elementaire kwesties wanneer het gaat om IT-security. Dataverlies (95%) en gebruik van gecompromitteerde wachtwoorden (93%) worden aangemerkt als de grootste veiligheidszorgen van IT-professionals. Die veiligheidszorgen komen vooral doordat men de gebruikers in de eigen organisatie niet vertrouwd. 92 procent van de respondenten maakt zich zorgen over onwetendheid van gebruikers. 82 procent maakt zich zorgen om een goede beveiligingscultuur. Bovendien zegt 82 procent er bang voor te zijn dat men vaak dezelfde wachtwoorden gebruikt.

Jeffrey de Graaf, directeur EMEA van KnowBe4: “IT-organisaties spenderen nog altijd het gros van hun beveiligingsbudget aan technische oplossingen, maar in de praktijk zie je dat men zich vooral zorgen maakt over de gebruikers. Het roer moet om. Organisaties moeten zich gaan richten op een beveiligingscultuur en het trainen van het eigen personeel om ze digitaal weerbaar te maken.”

Reputatie belangrijker dan compliance

Het onderzoek keek ook naar zorgen over de gevolgen van een cyberaanval bij zowel business executives als IT-professionals. Verstoring van het werk (80% IT en 80% business) en reputatieschade (71% IT en 87% business) worden gezien als de belangrijkste risico’s van een falende IT-beveiliging. Compliance fines scoorden aanmerkelijk lager (40% IT en 37% business).

Meer over
Lees ook
Onderzoek SAP CFO’s staan bij duurzaamheid aan de zijlijn

Onderzoek SAP CFO’s staan bij duurzaamheid aan de zijlijn

Nederlandse leidinggevenden nemen concrete actie voor duurzaamheid, maar er zijn nog obstakels voor langetermijnsucces. Gebrek aan financiering is daarbij de grootste zorg. Dat is de belangrijkste conclusie voor Nederland uit de Environmental Sustainability Study 2023 (Wave 3). Dit onderzoek van SAP analyseerde de houding en het gedrag van bedrijv1

Verizon rapport: fleets de dupe van krapte op arbeidsmarkt en hoge kosten

Verizon rapport: fleets de dupe van krapte op arbeidsmarkt en hoge kosten

Verizon Business publiceert vandaag de onderzoeksresultaten van het jaarlijkse wereldwijde Fleet Technology Trends Report. Het onderzoek is afzonderlijk uitgevoerd door Bobit (VS) en ABI Research (EMEA en APAC) en heeft reacties van meer dan 2.500 fleet managers, executives en andere mobiele bedrijfsprofessionals in elf landen.

Investeringen in Employee Experience, Cloud en AI leiden tot betere Customer Experience, blijkt uit nieuw NTT-rapport

Investeringen in Employee Experience, Cloud en AI leiden tot betere Customer Experience, blijkt uit nieuw NTT-rapport

NTT Ltd., een toonaangevend bedrijf op het gebied van IT-infrastructuur en -diensten, heeft vandaag het 2023 Global Customer Experience Report gelanceerd. Hieruit blijkt dat customer experience (CX) een topprioriteit blijft voor de C-suite. 95% van de organisaties hebben tegenwoordig een directielid dat verantwoordelijk is voor dit bedrijfsonderde1