Ascend Regulatory verandert de regels van het spel op het gebied van risicobeheer

Experian breidt zijn multi-user cloud-oplossing Ascend uit met Ascend Regulatory. Deze nieuwe oplossing biedt bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) extra bescherming tegen de impact van risico’s rond de wet- en regelgeving.  

unsplash building

Ascend Regulatory is een slimme en schaalbare oplossing waarmee bedrijven snel kunnen voldoen aan de eisen van de voortdurend veranderende regelgeving. Dit biedt uitkomst in een tijd waarin toezichthouders met een steeds kritischer oog naar de veerkracht van financiële dienstverleners kijken.  

Het platform combineert machine learning met een intuïtieve interface om het makkelijker te maken voor organisaties om aan nieuwe en gewijzigde richtlijnen te voldoen. Of het nu gaat om IFRS9, modellering van kritische risico’s, controle- en bewakingsmechanismen of de laatste internal ratings based (IRB)-kapitaalvereisten voor kredietrisico’s, Ascend Regulatory helpt financiële instellingen effectiever om te gaan met hun blootstelling aan risico’s rond de regelgeving.   

Ascend Regulatory is een modulaire oplossing die is ontwikkeld met het oog op intelligentie, toegankelijkheid en flexibiliteit. Gebruikers kunnen hiermee hun modellen voor risicobeheer voortdurend testen en verbeteren. Het systeem levert daarbij alle informatie aan die ze nodig hebben om aan de eisen van de toezichthouder te voldoen.  

Francesco Nazzarri, managing director Commercial Strategy UK, Ireland & EMEA bij Experian: “We vinden het geweldig om Ascend Regulatory aan te bieden aan onze klanten in de regio EMEA. Dit slimme en schaalbare platform vormt de kern van ons streven om bedrijven te helpen om zich tegen risico’s in te dekken. We werken voortdurend aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die onze klanten helpen gebruik te maken van de allerbeste gegevens en geavanceerde analyses om hun kredietrisicoanalyse en besluitvorming te optimaliseren.”  

“Ascend Regulatory is de meest uitgebreide en innovatieve softwareoplossing voor gegevensanalyse en risicobeheer die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Zijn intuïtieve, uiterst geavanceerde technologie voor datawetenschap, machine learning en AI dragen bij aan steeds slimmere beslissingen rond kredietrisico’s. Bedrijven kunnen daarmee snel voldoen aan de eisen van nieuwe en veranderende wet- en regelgeving.”   

Ascend Regulatory wordt ondersteund door cloud-technologie. Bedrijven kunnen de oplossing gebruiken zonder extra personeel aan te trekken. Het intuïtieve selfserviceplatform zorgt voor naleving van de wet- en regelgeving met machine learning die geen technische expertise vereist. De visualisatietools ervan stellen organisaties in staat om de concurrentie een stap voor te blijven. De aanlevering van nauwkeurige, geoptimaliseerde informatie draagt bij aan betere beslissingen op het gebied van risicobeheer. Ascend Regulatory verlaagt daarnaast de kosten en werkdruk en maakt een einde aan complexiteit. Dit levert direct positieve resultaten op.