Altair versterkt aanbod elektronisch systeemontwerp met acquisitie Concept Engineering

AltairConceptEngineering

 

Altair heeft Concept Engineering overgenomen, de marktleidende leverancier van visualisatiesoftware voor het ontwerpen van elektronische systemen. Met deze acquisitie biedt Altair aan klanten de mogelijkheid om het ontwikkelen, produceren en servicen van complexe elektrische en elektronische systemen te versnellen.

Concept Engineering is een bedrijf uit het Duitse Freiburg dat een softwareplatform levert voor het automatisch genereren van schema’s, het visualiseren van elektronische circuits en kabels en het oplossen van ontwerpfouten. De software van Concept Engineering wordt geïntegreerd met Altair’s aanbod voor Electronic System Design via het Altair Units-licentiemodel voor eenvoudige toegang tot alle beschikbare functionaliteit.

Integratie met OEM- en CAD-tools

Concept Engineering’s software voor het visualiseren en debuggen van ontwerpen voor diverse elektronische systemen is leverbaar als een stand-alone oplossing en nauw geïntegreerd in ruim 40 OEM-en CAD-tools voor ontwerpautomatisering (EDA). Daarmee bieden zij aan hun klanten geavanceerde debugging-functies, waarmee ontwikkelingsteams maanden aan engineeringtijd kunnen besparen. Concept Engineering heeft klanten in drie belangrijke marktsegmenten:

  • Halfgeleiderindustrie - Concept Engineering biedt innovatieve debug-oplossingen voor elektronisch ontwerpen, waardoor de kwaliteit van halfgeleiders en hun time-to-market worden verbeterd. Deze oplossingen bevatten functies voor elektronische systemen, register transfer level (RTL), gate en abstracties van transistorontwerpen, voor zowel analoge als digitale toepassingen.
  • EDA- en CAD-toolontwikkeling - Concept Engineering's aanbod voor het automatisch genereren van schema’s en visualiseren van elektronische ontwerpen helpt ontwikkelaars van software bij het maken van geavanceerde high-performance debugcockpits. Tevens verkorten ze de ontwikkelingscycli van softwaretools, verlagen ze de ontwikkelings- en onderhoudskosten en verhogen ze de productkwaliteit van EDA-tools.
  • Bedrijven die complexe elektronische systemen ontwikkelen - Concept Engineering levert software voor het visualiseren van elektronische circuits, kabelbomen en -componenten. Daarmee kunnen bedrijven die geavanceerde debugging- en visualisatiemethoden nodig hebben bij hun productontwikkeling en het onderhoud na de productie zowel sneller als betrouwbaarder ontwerpen. Dat zijn vooral bedrijven in de automobielindustrie, lucht- & ruimtevaart, maakindustrie, medische sector, transport & logistiek, bouw en landbouw.

"Concept Engineering's geavanceerde, reactieve visualisatietechnologie is een ‘best-in-class’ oplossing om organisaties te helpen hun ontwerpen te versnellen waaraan specifieke eisen worden gesteld met betrekking tot de architectuur en servicebehoeften," zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair. "De integratie van deze technologie in ons aanbod voor elektronisch systeemontwerp biedt onze klanten uitgebreide en snelle visuele weergaven van complexe systeemmodellen en debug-functionaliteit voor elektronische systemen."

"Met ruim 30 jaar ervaring zijn we er trots op dat we tools en technologieën hebben gebouwd die ontwerpers en engineers helpen om hun elektronische ontwerpen makkelijker te begrijpen, te debuggen, te optimaliseren en te documenteren", zegt Gerhard Angst, president en CEO van Concept Engineering. "Deel uitmaken van het Altair-ecosysteem verbetert de toegang tot onze tools, in een tijd waarin de complexiteit rond elektronische systemen groter is dan ooit. We kijken er ook naar uit om de langdurige partnerschappen met onze OEM-klanten voort te zetten."

 
Over Altair
Altair levert software en cloud-oplossingen voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyses. Het bedrijf stelt organisaties in een groot aantal markten in staat efficiënter en effectiever te concurreren en een duurzamere toekomst te creëren in een verbonden wereld. Er werken ruim 2.000 mensen in het hoofdkantoor in Troy, Michigan in de Verenigde Staten en ruim 70 andere kantoren in 24 landen. Wereldwijd gebruiken meer dan 5.000 bedrijven in verschillende markten de oplossingen van Altair. Zie ook: www.altair.com.
 
Meer over
Lees ook
Crayon fuseert met Sequint

Crayon fuseert met Sequint

Crayon, het wereldwijde full-service adviesbureau voor digitale transformatie, fuseert met Sequint, expert op het gebied van software licenties. Sequint was sinds de overname in 2019 al onderdeel van de Crayon Group. De fusie betekent dat alle activiteiten van Sequint voortaan onder de Crayon-naam worden geleverd. Hiermee zorgt Crayon voor een uni1

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde   detectie en response

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.

Leverancier van spoorweg ERP-software RailCube vindt strategische partner in Main Capital Partners

Leverancier van spoorweg ERP-software RailCube vindt strategische partner in Main Capital Partners

RailCube, leverancier van innovatieve softwareoplossingen voor spoorwegondernemingen, kondigt een meerderheidsinvestering aan door strategische software-investeerder Main Capital Partners ("Main").