AGRO Merchants Group kiest Zetes als Europese supply chain partner

Zetes gaat supply chain oplossingen leveren voor alle Europese bedrijven van de AGRO Merchants Group. Deze specialist in temperatuur gecontroleerde logistiek groeit succesvol in een groot aantal Europese landen. Om die snelle groei beter centraal te kunnen managen gaan ze alle bedrijven met elkaar integreren en meer automatiseren.

Het feit dat Zetes met een Europese dekking logistieke oplossingen kan leveren en zowel de operaties kan ondersteunen als helpen te optimaliseren, is doorslaggevend geweest voor een strategische samenwerking tussen beide bedrijven. Zetes gaat als eerste project mobiele computers van Zebra en een Mobile Device Management-oplossing leveren, met ondersteuning via de Zetes TotalCare service. AGRO Merchants kan zo de beschikbaarheid van hun logistieke apparatuur verhogen, waardoor ze tijd en geld besparen en informatie vanuit de operaties sneller en beter beschikbaar is, wat de verdere optimalisatie van hun processen en de inzetbaarheid van resources verbetert.

Veranderingen wereldwijde foodmarkt

“De wereldwijde foodmarkt verandert snel”, zegt Gerbrand Goede, verantwoordelijk voor client integration & operational improvement binnen de Europese Holding. “Enerzijds worden spelers in de supply chain groter met een toenemende internationale dienstverlening. Anderzijds zien wij de fysieke bewegingen van voedselproducten internationaler en multi-continentaal worden. Beide trends vragen om een integratieslag van onze diensten en bedrijven wereldwijd, waarmee wij uiteindelijk een compleet geïntegreerd antwoord bieden op internationale schaal.”

AGRO Merchants Group is via een aanbesteding op zoek gegaan naar een leverancier voor nieuwe scanners, die op de heftrucks van het bedrijf worden toegepast. Zetes werd gekozen omdat ze de benodigde oplossing en ondersteunende services in alle Europese landen kunnen leveren waar de bedrijven van AGRO Merchants Group zijn gevestigd. “Behalve dat Zetes het beste scoorde tijdens onze aanbesteding voor scanapparatuur en bijbehorende services, hebben zij waardevolle kennis en ervaring om onze Europese groeiambities en het leveren van geïntegreerde logistieke oplossingen te ondersteunen”, zegt Goede.

Mobile Device Management en Zetes TotalCare service

AGRO Merchants Group is in 2014 in Barneveld gestart met de Europese activiteiten en sindsdien gegroeid naar 1.200 medewerkers in Europa. Alle logistieke apparatuur die ze gebruiken zijn kritische bedrijfsmiddelen, waarvan de beschikbaarheid zo hoog mogelijk moet zijn. “Wij gaan met een ‘Mobile Device Management’ oplossing en de Zetes TotalCare service onze handcomputers/-scanners en truckterminals van Zebra remote managen”, vervolgt Goede. “Daarmee is nog veel tijd en geld te besparen. Maar ook informatie vanuit onze operaties sneller en beter beschikbaar maken, wat de verdere optimalisatie van processen en inzetbaarheid van onze resources verbetert”.

AgroMerchantsGroupContract

Zetes gaat supply chain oplossingen leveren voor alle Europese bedrijven van de AGRO Merchants Group (bron: Zetes)