Actacom sluit zich aan bij Total Specific Hosting

actacom400300

Actacom Nederland B.V. (“Actacom”) wordt onderdeel van Total Specific Hosting B.V. (“TSH”), de leidende groep samenwerkende Nederlandse IT-outsourcing bedrijven. Door aan te sluiten bij TSH krijgt Actacom toegang tot kennis en permanent kapitaal om haar dienstverlening in de onderwijs- en bibliothekenmarkt verder uit te breiden en haar klanten nog beter van dienst te zijn.

Actacom is al 30 jaar actief in het onderwijssegment en is in de afgelopen tien jaar succesvol uitgebreid naar de bibliothekenmarkt, waar zij een zeer goede reputatie heeft in het voorzien in de IT-behoeften van haar klanten. Voor Lex Prozée was de overname door TSH de logische vervolgstap om de groei van de onderneming te kunnen versnellen: “Wij zien dat klanten steeds meer behoefte hebben aan een totaaloplossing en een regierol van hun IT-dienstverlener. Door samen te werken met andere ondernemers binnen TSH kan onze dienstverlening verder worden uitgebreid terwijl de klantgerichte “no-nonsense” aanpak van Actacom in het decentrale model behouden blijft. Hiermee ontstaat een echte win-win situatie, en zullen tevens onze medewerkers de kans krijgen zich verder te ontwikkelen binnen de TSH groep.”

Volgens Matthieu van Amerongen, CEO van TSH, past de overname van Actacom goed binnen de strategie van de onderneming: “Door deze overname wordt de leidende positie van TSH, dat met Vancis reeds een sterke positie heeft in het hogere educatie segment, uitgebreid naar het primair- en voortgezet onderwijs. Samen met Lex en zijn team zullen wij onze marktleidende positie in deze vertical in Nederland verder uitbouwen. Wij hebben de ambitie om met TSH de Nederlandse marktleider in IT-outsourcing te bouwen en middels gerichte overnames van sterke marktpartijen de positie in specifieke markten te verstevigen. Niet door integratie en standaardisatie, maar door een kennisnetwerk toe te voegen, financiële zekerheid en strategische begeleiding te bieden en door “best practices” te delen.”

Voor TSH is dit na de overname van Vancis (2016), NEH (2018) en DatacenterNext (2019) de vierde overname sinds haar oprichting. TSH heeft een lange-termijn investeringshorizon en wil naast de huidige sterke organische groei tevens andere toonaangevende IT-outsourcingsbedrijven aan laten sluiten binnen de groep. Strikwerda Investments, een Nederlands familie investeringsfonds met een sterk track-record in de ICT sector, is meerderheidsaandeelhouder in TSH en zal dat middels deze transactie ook in Actacom worden. Een substantieel minderheidsbelang blijft in handen van oprichter Lex Prozée die in zijn huidige rol actief zal blijven binnen de onderneming en tevens zijn kennis en netwerk zal gebruiken voor de verdere ontwikkeling van TSH.

Lees ook
Rabobank is koploper onder financiële instellingen dankzij samenwerking

Rabobank is koploper onder financiële instellingen dankzij samenwerking

Landbouw is altijd al een hachelijke onderneming geweest. Van de grillen van de natuur tot de schommelende oogstprijzen, van de hoge transportkosten tot het gebrek aan krediet, het beroep van landbouwer is niet voor bangeriken.

ROKLive EMEA 2022: een nieuw Europees evenement over digitale transformatie en automatisering in de industrie

ROKLive EMEA 2022: een nieuw Europees evenement over digitale transformatie en automatisering in de industrie

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie wereldwijd, heeft het programma van haar nieuwe Europese evenement, ROKLive EMEA 2022, bekendgemaakt. Het evenement vindt plaats van 24 tot en met 27 oktober in het Zweedse Göteborg. Aanmelden voor het evenement is vanaf nu mogelijk.

De elementen van een solide cyberriskmanagement

De elementen van een solide cyberriskmanagement

Cybersecurity is een absolute prioriteit voor bedrijven, niet zomaar een IT-kwestie. Met de voortdurende stroom van nieuws over vaak spraakmakende incidenten, is het niet verwonderlijk dat cybersecurity ook een belangrijk thema is geworden voor productiebedrijven. De risico’s voor de maakindustrie zijn natuurlijk niet nieuw, maar er is een reden d1