18e KVK Innovatie Top 100

KVK-Innovatie-Top-100_600x315_04.png

KVK roept alle innovatieve mkb-ondernemers in Nederland zich aan te melden voor de 18e KVK Innovatie Top 100: de grootste innovatie-etalage van Nederland. Inschrijven kan tot en met 3 juli 2023 via www.kvkinnovatietop100.nl

Uitsluitend bij KVK geregistreerde ondernemingen en stichtingen kunnen hun innovatie voordragen. De innovaties worden beoordeeld op originaliteit, impact voor de samenleving en verkrijgbaarheid. Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse midden- en kleinbedrijf in staat is.

Expertpanels

In de zomer gaan expertpanels voor de verschillende sectoren de innovaties beoordelen. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst vast. Ook bekijkt de jury de websites van de ondernemingen en doet onderzoek. In oktober worden de 100 bedrijven en hun innovaties gepresenteerd aan het Nederlandse publiek en in november wordt duidelijk wie het stokje van SenseGlove, de winnaar van de vorige editie, overneemt.

Waardevol predicaat

SenseGlove uit Delft heeft een handschoen, een 'robothand', ontwikkeld die het mogelijk maakt om een virtueel object aan te raken, te voelen en te manipuleren alsof het een echt voorwerp is. SenseGlove meet exact iedere beweging van elk gewricht in de hand en zo wordt een zeer gedetailleerde virtuele hand gesimuleerd. Johannes Luijten, CTO van SenseGlove over de KVK Innovatie Top 100: “Het is niet alleen een grote waardering voor ons team of erkenning op nationaal niveau. Het winnen van deze prijs geeft ons ook een internationale boost. De innovatiefste van Nederland zijn, zaait ook grote waardering bij onze buitenlandse klanten. Het is een waardevol predicaat om te mogen dragen.”

Noord-Holland

Noord-Holland was de vorige editie met 26 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Noord-Brabant met 21 bedrijven en Utrecht en Zuid-Holland, allebei met 14 bedrijven. Na de gezondheidssector (14 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de ICT-sector (13) en de creatieve industrie (ook 13).   Eric Luteijn, uitgever van ITchannelPRO, zit samen met Hans van Bragt van Big Data Value Center en Roy Habets van de KvK in het expertpanel voor beoordeling van IT en Telecom Startups

Lees ook
G-P erkend als leider in analistenrapporten van Everest Group en NelsonHall

G-P erkend als leider in analistenrapporten van Everest Group en NelsonHall

G-P (Globalization Partners), pionier en erkend leider in de wereldwijde arbeidsorganisatiesector die bekend staat om vooraanstaande oplossingen voor het voldoen aan arbeidswet- en regelgeving waar ook maar ter wereld, is recentelijk erkend als ‘Leader’ in de marktrapporten van twee analistenbureaus. Het gaat om de Employer of Record (EOR) Solutions...

Dyflexis geselecteerd voor het Rise-programma van Techleap

Dyflexis geselecteerd voor het Rise-programma van Techleap

Dyflexis, leverancier van software voor workforcemanagement, is geselecteerd voor deelname aan het exclusieve Rise-programma van Techleap. Dit is een belangrijke mijlpaal in het voortdurende streven van het bedrijf naar innovatie en groei.

Johnson Controls opent nieuw OpenBlue Innovation Center in Rotterdam

Johnson Controls opent nieuw OpenBlue Innovation Center in Rotterdam

Johnson Controls, de wereldleider voor slimme, gezonde en duurzame gebouwen, opent een nieuw OpenBlue Innovation Center in Rotterdam. Toonaangevende spelers binnen de sector kunnen hier een kijkje achter de schermen nemen en zien hoe OpenBlue-oplossingen en andere belangrijke gebouwoplossingen worden toegepast in een real-time operationele omgeving.