Drie prioriteiten voor hybride werken in de mkb-maakindustrie

dynabook-400300

Hybride werken is inmiddels gemeengoed, ook in de maakindustrie. Toch geeft slechts 11% van de Europese mkb-organisaties in de maakindustrie aan dat ze alle IT-faciliteiten in huis hebben om hybride werken optimaal te faciliteren. Dat blijkt uit onderzoek van Dynabook. Daarom geeft de laptopspecialist drie tips om hybride werken beter te ondersteunen.
 
1. Stel communicatie centraal in alles
Wanneer in teamverband wordt gewerkt, is communicatie van essentieel belang. Nu teams zich niet meer standaard in dezelfde ruimte of op kantoor bevinden, neemt het belang van verschillende manier van communicatie alleen maar toe. En daar hoort ook de mogelijkheid bij om IT-problemen aan te kaarten, of inspraak hebben bij de keuze voor IT-oplossingen. Zo geeft een ruime meerderheid van de mkb-organisaties in de maakindustrie (89%) aan te verwachten dat een (gedeeltelijke) vervanging van hun zakelijke hardware nodig zal zijn. Door werknemers te betrekken in dit proces, is de kans groter dat er voor oplossingen wordt gekozen die voldoen aan de voorwaarden van de uiteindelijke gebruiker.
 
2. Kies voor de beste technologie
Het creëren van een veilig hybride werkmodel is een grote uitdaging binnen de maakindustrie. Door te kiezen voor de beste technologie, kunnen organisaties flinke stappen maken. Gevraagd naar welke technologieën belangrijk zijn bij de overgang naar hybride werken, worden met name cloudplatforms (66%), laptops (56%) en Virtual Deskop Infrastructure-oplossingen (55%) genoemd. De belangrijkste prioriteit voor 46% van de mkb’ers in de maakindustrie is dan ook het terugdringen van IT-uitval. Betrouwbare oplossingen helpen daarbij.
 
3. Vergroot bewustzijn rondom security
Wat minstens zo belangrijk is, is het vergroten van het bewustzijn van werknemers rondom security. Met werknemers die buiten de kantoormuren toegang nodig hebben tot bedrijfsgegevens, kun je immers niet voorzichtig genoeg zijn. Eén klik op een malafide link of een download van een geïnfecteerde bijlage is snel gedaan wanneer medewerkers zich hier niet van bewust zijn.
 
Het lijdt geen twijfel dat hybride werkmodellen zonder een duidelijke onderliggende strategie voor nieuwe uitdagingen zullen zorgen voor de maakindustrie. Communicatie, de juiste technologie en securitybewustzijn vormen de kern van deze strategie. 
Meer over
Lees ook
Dynabook breidt Satellite Pro C40-reeks uit met AMD Ryzen-processoren

Dynabook breidt Satellite Pro C40-reeks uit met AMD Ryzen-processoren

Dynabook Europe GmbH kondigt de uitbreiding aan van de Satellite Pro C40-reeks met de AMD Ryzen™ 5 en 7-series processoren met Radeon™ Graphics, waardoor het aanbod van prijsbewuste zakelijke laptops wordt uitgebreid. De Satellite Pro C40D-B is zorgvuldig ontworpen met een verscheidenheid aan functionaliteiten die de productiviteit, connectiviteit1

Onderzoek van Lucid Software geeft inzicht in uitdagingen rond digitale samenwerking

Onderzoek van Lucid Software geeft inzicht in uitdagingen rond digitale samenwerking

De coronacrisis heeft de manier waarop we werken voorgoed veranderd. Samenwerking via digitale technologieën is gemeengoed geworden, of het nu gaat om fysieke samenwerking, samenwerking op afstand of een combinatie daarvan. Veel bedrijven ondervinden echter nog altijd problemen met hun tools voor digitale samenwerking. Om de productiviteit en1

ServiceNow verbetert Workplace Service Delivery-oplossing

ServiceNow verbetert Workplace Service Delivery-oplossing

Onlangs maakte ServiceNow een aantal updates bekend in de Workplace Service Delivery-oplossing om meer flexibiliteit en veiligheid te bieden ter ondersteuning van hybride werken. De traditionele rol van het kantoor is veranderd. Het is niet langer de plek waar werknemers standaard iedere dag naartoe gaan om te werken, maar het is een plek geworden1