Drie prioriteiten voor hybride werken in de mkb-maakindustrie

dynabook-400300

Hybride werken is inmiddels gemeengoed, ook in de maakindustrie. Toch geeft slechts 11% van de Europese mkb-organisaties in de maakindustrie aan dat ze alle IT-faciliteiten in huis hebben om hybride werken optimaal te faciliteren. Dat blijkt uit onderzoek van Dynabook. Daarom geeft de laptopspecialist drie tips om hybride werken beter te ondersteunen.
 
1. Stel communicatie centraal in alles
Wanneer in teamverband wordt gewerkt, is communicatie van essentieel belang. Nu teams zich niet meer standaard in dezelfde ruimte of op kantoor bevinden, neemt het belang van verschillende manier van communicatie alleen maar toe. En daar hoort ook de mogelijkheid bij om IT-problemen aan te kaarten, of inspraak hebben bij de keuze voor IT-oplossingen. Zo geeft een ruime meerderheid van de mkb-organisaties in de maakindustrie (89%) aan te verwachten dat een (gedeeltelijke) vervanging van hun zakelijke hardware nodig zal zijn. Door werknemers te betrekken in dit proces, is de kans groter dat er voor oplossingen wordt gekozen die voldoen aan de voorwaarden van de uiteindelijke gebruiker.
 
2. Kies voor de beste technologie
Het creëren van een veilig hybride werkmodel is een grote uitdaging binnen de maakindustrie. Door te kiezen voor de beste technologie, kunnen organisaties flinke stappen maken. Gevraagd naar welke technologieën belangrijk zijn bij de overgang naar hybride werken, worden met name cloudplatforms (66%), laptops (56%) en Virtual Deskop Infrastructure-oplossingen (55%) genoemd. De belangrijkste prioriteit voor 46% van de mkb’ers in de maakindustrie is dan ook het terugdringen van IT-uitval. Betrouwbare oplossingen helpen daarbij.
 
3. Vergroot bewustzijn rondom security
Wat minstens zo belangrijk is, is het vergroten van het bewustzijn van werknemers rondom security. Met werknemers die buiten de kantoormuren toegang nodig hebben tot bedrijfsgegevens, kun je immers niet voorzichtig genoeg zijn. Eén klik op een malafide link of een download van een geïnfecteerde bijlage is snel gedaan wanneer medewerkers zich hier niet van bewust zijn.
 
Het lijdt geen twijfel dat hybride werkmodellen zonder een duidelijke onderliggende strategie voor nieuwe uitdagingen zullen zorgen voor de maakindustrie. Communicatie, de juiste technologie en securitybewustzijn vormen de kern van deze strategie. 
Meer over
Lees ook
Vier tips om tijdsverlies door IT-uitval terug te dringen

Vier tips om tijdsverlies door IT-uitval terug te dringen

Systemen en devices die niet doen wat ze moeten doen; het is een grote ergernis voor iedere werknemer. Bovendien heeft het ook gevolgen voor de dagelijkse bedrijfsvoering – wanneer werknemers niet verder kunnen omdat hun IT hapert, heeft dat uiteraard een negatieve invloed op hun productiviteit. Voor mkb-organisaties zijn die gevolgen immens; een direct...

EPOS lanceert cashback campagne om bedrijven te laten investeren in kwalitatieve hybride werkoplossingen

EPOS lanceert cashback campagne om bedrijven te laten investeren in kwalitatieve hybride werkoplossingen

EPOS heeft vandaag een cashback-campagne gelanceerd om bedrijven in staat te stellen te investeren in technologie oplossingen die samenwerking stimuleren en de productiviteit verhogen zonder te besparen op kwaliteit, duurzaamheid of prestaties. Deze campagne voor zakelijke klanten loopt van 1 oktober tot en met 31 december 2022. Zakelijke aankopen van...

Nederlands mkb: investeringen in security en remote IT-ondersteuning noodzakelijk door hybride werken

Nederlands mkb: investeringen in security en remote IT-ondersteuning noodzakelijk door hybride werken

Het mkb-bedrijfsleven zal de komende maanden zijn IT-budget vooral investeren in het verbeteren van de cybersecurity-infrastructuur, IT-ondersteuning op afstand en de cloudoplossingen. Dat blijkt uit onderzoek door Dynabook onder 1.200 mkb-ondernemers in Europa. Vergeleken met zijn Europese collega’s heeft IT-ondersteuning meer prioriteit voor de Nederlandse...