Tool integreert oude apparatuur in nieuwe IoT-omgevingen

Het aantal industriële Internet of Things (IIoT) projecten groet snel. Typerend voor veel van dit soort projecten is de mix van gloednieuwe maar vaak ook oude apparaten en machines die hierbij aan elkaar en aan internet worden gekoppeld. Nieuwe systemen zijn veelal van eigen webservers of andere communicatiemiddelen voorzien. Bij oude machines en apparaten daarentegen ontbreken dat soort voorzieningen nogal eens. Het Amerikaanse Red Lion Controls brengt hier een oplossing voor op de markt.

Deze apparaten luisteren naar de wat cryptische benaming protocolconverters en data-acquisitieapparatuur. Ze worden onder andere toegepast in situaties waarin organisaties data moeten verzamelen van oudere systemen of - ook vaak een lastige situatie - van apparaten en systemen van meerdere leveranciers.

Red Lion Controls heeft onlangs twee nieuwe apparaten voor dit doel gelanceerd: de DA10D en DA30D data-acquisitie protocolconverters. Deze beschikken standaard over Ethernet en seriële poorten voor het verzamelen en delen van data. Ze maken gebruik van Crimson 3.1-software, die native ondersteuning biedt aan meer dan 300 industriële drivers, naast out-of-box OPC UA servermogelijkheden en point-and-click configuratie van MQTTT cloud-connectoren voor populaire IIoT-platformen van Amazon, Microsoft en Inductive Automation.

In tegenstelling tot andere gateways of protocolconverters die werken met speciale scripting of extra server-hardware om verbinding te maken met bedrijfssystemen, bieden de DA10D en DA30D een redelijk gebruiksvriendelijke configuratie-omgeving. Hierdoor kunnen bedrijven snel waardevolle data in ‘verweesde' of verouderde apparatuur ontsluiten en hun IIoT-systemen aansluiten, monitoren en beheren.

 
Meer over
Lees ook
Unilever optimaliseert logistieke processen met SAP S/4HANA EWM

Unilever optimaliseert logistieke processen met SAP S/4HANA EWM

Bedrijven zijn altijd op zoek naar nog meer efficiency en duurzaamheid van hun logistieke processen. Bijvoorbeeld door vanaf de fabriek direct te leveren aan de klant. Het Warehouse Management Systeem moet die ‘direct delivery’ ondersteunen. Unilever Home Care koos voor zijn fabriek in het Hongaarse Nyirbator voor SAP S/4HANA EWM 2020 met SAP Cons1

SAP introduceert generatieve AI-functies voor ontwikkelaars

SAP introduceert generatieve AI-functies voor ontwikkelaars

SAP onthult innovaties in generatieve AI applicatieontwikkeling, ondersteuning voor vectordatabases en nieuwe leermiddelen - SAP heeft een uitgebreide serie van generatieve AI-mogelijkheden gericht op ontwikkelaars aangekondigd. Hiermee moeten zij de businesskansen die deze technologie biedt gemakkelijker kunnen verzilveren. SAP deed deze aankond1

Foodbedrijven zetten robotisering in voor optimaliseren productieproces

Foodbedrijven zetten robotisering in voor optimaliseren productieproces

Om voorbereid te zijn op een tijdperk van robotisering stapten Hellema en De Ruiter's Bakkerij over naar één state-of-the-art ERP-systeem: SAP S/4HANA. Zusterbedrijf Fortuin volgde in 2023, en maakte voor de overstap eveneens gebruik van de FAST Solution for Food-template van SAP-partner delaware. Met een ‘showcaseproject’ als resultaat.