TTControl lanceert nieuwe oplossing om voertuigen en mobiele machines met de cloud te verbinden

TTConnect-Wave_Front

TTControl, een joint-venture van TTTech Computertechnik AG en HYDAC International heeft een nieuwe end-to-end oplossing geïntroduceerd om voertuigen en mobiele machines via een cloudplatform met de klant te verbinden. De oplossing is ontwikkeld voor fabrikanten of gebruikers van machines en fleetowners om het ontwerp van machines en het fleetmanagement te optimaliseren. Ze helpt ook de beschikbaarheid van machines te verbeteren, hetgeen vooral van belang is voor de agrarische sector en de bouw. De oplossing van TTControl bestaat uit een hardware unit c.q. IoT-gateway, de TTConnect Wave, een M2M SIM-card en een cloudplatform access, de TTConnect Cloud Service.

Dankzij de uitgebreide ervaring van de TTTech Group en HYDAC International met diverse bedrijfstakken kan TTControl zijn know-how op het gebied van beveiliging dankzij een gebruiksvriendelijke connectivity-oplossing ook toepassen in het domein van mobiele machines en equipment. De oplossing stelt fabrikanten van machines en fleetowners in staat om gebruik te maken van alle beschikbare machinedata. Ze maakt ook services mogelijk zoals monitoring en beheer van machines door gebruik te maken van realtime informatie over de status, de activiteiten en de locatie van de machine. Gedetailleerde informatie over parameters, die door de klant zelf gedefinieerd kunnen worden, helpen niet alleen de operationele efficiency te verbeteren, maar ook om diagnoses op afstand uit te voeren.

De oplossing van TTControl stelt fabrikanten in staat om gefundeerde en op data gebaseerde beslissingen te nemen over het toekomstige ontwerp van machines. Gebaseerd op de inzichten van fleetowners en operators van machines kan er extra waarde aan producten worden toegevoegd door de ontwikkeling van nieuwe applicaties en services. “Voortbouwend op de uitgebreide kennis van de TTTech Group en HYDAC International van vele bedrijfstakken biedt TTControl een oplossing, waarmee klanten kunnen profiteren van de voordelen van digitalisering door technologieёn zoals het beheer van machines op afstand, data-analyses en operationele kostenbesparingen toe te passen in de markt voor mobiele machines”, zei Christiana Seethaler, directeur productontwikkeling bij TTControl.

Een hoge beschikbaarheid van machines is cruciaal; vooral in de agrarische sector. Bepaalde werkzaamheden zoals zaaien en oogsten moeten uitgevoerd worden in een korte periode in het seizoen. Daarom is real time informatie over de status van de machine van groot belang omdat ze al vooraf een indicatie kan geven van mogelijke technische problemen. Zo is er voldoende tijd om te reageren en de machines inzetbaar te houden. De cloudverbinding maakt het ook mogelijk om de prestaties van de machines in het veld te registreren en te analyseren.

De 360-graden aanpak van TTControl met betrekking tot de connectivity voorziet in een hoge mate van flexibiliteit en een echte plug-and-play functionaliteit voor klanten. Software-updates tijdens de hele lifecycle van de oplossing worden op afstand uitgevoerd. De TTConnect Cloud Service vereist geen programmeerkennis, terwijl de machinedata vanaf elke PC of elke mobiele device toegankelijk zijn. Dankzij het flexibele ontwerp kan het platform op maat van de klant en conform zijn eigen wensen en eisen geconfigureerd worden. De visualisatie van de display van de machine op afstand via het VNC-protocol maakt een betere en realtime technische ondersteuning mogelijk. De beveiliging van de data wordt gegarandeerd door hosting van de data in zwaarbeveiligde en zeer betrouwbare datacenters in Wenen.

De TTConnect Wave hardware unit is een zeer robuuste IoT gateway die voertuigen en machines via mobiele of draadloze interfaces met de cloud verbindt. De unit is ontworpen om de vloot op een eenvoudige manier met het TTConnect Cloud Service platform te verbinden. Het apparaat ondersteunt behalve mobiele en draadloze interfaces ook standaard in-vehicle interfaces zoals Ethernet en CAN.