Skip to content

Blij en veilig de feestdagen door: voor elke dag van de week een essentiële mobiele shopping app tip

Je kent het wel. Altijd neem je je voor bijtijds te beginnen met je aankopen voor de december feestdagen maar altijd kom je toch weer in de knel met je tijd. Daarom toch maar wel snel de laatste aankopen online bestellen. Herken je dit? Met de feestdagen in het verschiet moeten gebruikers die op mobiele apps winkelen de juiste maatregelen nemen om zichzelf en hun gevoelige gegevens te beschermen.

Wat kun je doen:

  1.  Werk de software en retail apps van je telefoon regelmatig bij, dit zorgt ervoor dat je de beveiliging van je toestel versterkt wordt.
  2. Stop met het gebruik van statische wachtwoorden en maak altijd gebruik van multi-factor authenticatie (MFA) en andere geavanceerde beveiligingsfuncties wanneer deze worden aangeboden door app providers en banken. MFA combineert ten minste twee van de drie authenticatie methoden – inclusief iets wat je weet (zoals een PIN-code), iets wat je hebt (zoals een authenticatie-app) of iets wat je bent (zoals een vingerafdruk).
  3. Ken je instellingen – bankier met die instellingen die je transacties actief beschermen door betrouwbare identiteiten vast te stellen. Deze maken namelijk gebruik van de nieuwste biometrische technologieën en applicatiebeveiliging om aanvallen die bedoeld zijn om je persoonlijk identificeerbare informatie (PII) te monetariseren.
  4. Vermijd jailbreaken van je apparaten om softwarebeperkingen op te heffen. Het verwijderen van deze beperkingen van je toestel maakt je extra kwetsbaar voor een breed scala aan aanvallen.
  5. Installeer apps alleen via  betrouwbare bronnen, zoals de officiële app store van Apple en of Google
  6. Het is misschien een dooddoener MAAR controleer of de door de app gevraagde rechten ook simpelweg overeenkomen met de taak van de app.
  7. En als laatste, zorg ervoor dat je verbonden bent met een beveiligde wifi en gebruik indien mogelijk een VPN.

Gun de hacker, die deze laatste weken van het jaar overuren draait met zijn malware en/of trojans, geen kans om bij jou te shoppen en je persoonlijke gegevens of zelfs je bankrekening te plunderen. Deze feestdagen kosten, zonder een additionele hack, toch al meer dan genoeg. Waar of niet!

Will LaSala, Director of Security Solutions, Security Evangelist, OneSpan.

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.