commercetools investeert 17 miljoen dollar in internationale groei

274094_h_ergb_s_gl

commercetools de wereldwijde en toonaangevende leverancier van next-generation e-commercesoftware, is een van de snelst groeiende commerceplatformen in de branche. Om de groei van het bedrijf nog meer kracht bij te zetten, investeert commercetools zeventien miljoen dollar in de uitbreiding naar Azië. Verder zal er flink worden geïnvesteerd in de groeimarkten het Verenigd Koninkrijk, Benelux, Scandinavië en Noord-Amerika. De twee grootste investeringsdoelen zijn de wereldwijde uitbreiding van de diensten van commercetools en de ontwikkeling en verbetering van de technologie van het bedrijf. Om deze doelen te realiseren, zal commercetools zijn ondersteunende en operationele diensten verder doorontwikkelen om klanten en partners wereldwijd bij te staan. Daarnaast opent het bedrijf nieuwe kantoren in Londen en Singapore.

Internationale aanwezigheid en focus op innovatie

“We zijn in het Gartner Magic Quadrant 2018 genoemd als Visionary op het gebied van Digital Commerce Platforms”, zegt Dirk Hoerig, CEO van commercetools. “Het is belangrijk dat we gebruikmaken van dat momentum. Sinds onze oprichting in 2006 zetten ons team en onze partners zich in om e-commerce – in een snel veranderende markt – zo eenvoudig en flexibel mogelijk te maken voor onze klanten. Met deze investering kunnen we meer partners in de arm nemen en onze internationale, grootzakelijke klanten beter ondersteunen.”

Het internationale analistenbureau Forrester heeft commercetools daarnaast opgenomen als Contender in het rapport The Forrester Wave: B2C Commerce Suites, Q3 2018. commercetools kreeg daarin de hoogst mogelijke scores in de categorieën platformarchitectuur, productvisie en roadmap, en delivery model. Volgens het rapport is het platform “zeer geschikt voor bedrijven die van plan zijn de overstap te maken van een legacy-platform. Met name bedrijven die next-generation commerce-ervaringen willen bieden, halen veel waarde uit het platform van commercetools.”

Moederbedrijf REWE Group is trots op de ontwikkeling die het bedrijf doormaakt: “commercetools wil marktleider worden in op de cloud gebaseerde e-commercesoftware voor moderne retailbedrijven”, vertelt Jan Kunath, adjunct-voorziter van de executive board van de REWE Group. “We ondersteunen commercetools en vertrouwen op hun technologie om ook ons eigen e-commerce-aanbod uit te breiden.