Nieuwe TomTom Origin-Destination Analysis maakt stadsplanning mogelijk

tomtom

TomTom (TOM2) kondigt de lancering van de nieuwe innovatieve Origin-Destination (O/D) Analysis aan. Deze nieuwe service maakt stadsplanning mogelijk en helpt filevorming verminderen. O/D Analysis biedt belangrijke tools die ervoor zorgen dat inwoners goed bediend worden door de infrastructuur om hen heen.

TomTom O/D Analysis combineert geavanceerde technologie en geweldige datavisualisatie, aangedreven door een 10 jarig big data-archief. Deze nieuwe service van TomTom biedt waardevolle inzichten voor stedelijke en infrastructurele planners door hen te voorzien van de routes die de voorkeur hebben bij automobilisten en trends in rijgedrag. Daarnaast helpt TomTom O/D Analysis bij het bepalen van welke delen van de stad extra infrastructuur, verkeersborden of nieuwe parkeermogelijkheden nodig hebben of mogelijk interessant kunnen zijn voor doelgerichte advertenties of nieuwe verkooplocaties.

Ralf-Peter Schaefer, VP Traffic & Travel Information van TomTom: “Met behulp van onze Origin-Destination Analysis kunnen steden filevorming vanuit de kern aanpakken. Door het beter begrijpen van patronen van de alledaagse verplaatsing van voertuigen, is het mogelijk een betere infrastructuur voor openbaar vervoer te ontwikkelen en een betere balans te creëren tussen verschillende transportmogelijkheden.”

De O/D Analysis service is beschikbaar als onderdeel van TomTom Move, een webportal dat geanonimiseerde moderne verkeerstatistieken, O/D Analysis en Route Monitoring aanbiedt dat steden helpt om meer te weten te komen over verkeersdrukte, verkeersdoorstroming en rijdynamiek, en helpt bij het ontdekken van verkeersknelpunten.