KWF Kankerbestrijding en SAP lanceren UV-radar 

KWF

App uit SAP Mobile Innovation Lab biedt persoonlijk smeeradvies

KWF Kankerbestrijding zet in de strijd tegen huidkanker een nieuw wapen in. Samen met SAPProXcellence en Buienradar ontwikkelde KWF de UV-radar. Deze applicatie voorziet vakantiegangers overal ter wereld van een persoonlijk smeeradvies op basis van zonkracht en huidtype.

Huidkanker is de meeste voorkomende vorm van kanker in Nederland. In 2017 kregen 55.000 mensen de diagnose. Uv-straling, en met name verbranding door de zon, heeft een grote invloed op het ontstaan van deze ziekte. De kans op huidkanker kan onder andere worden verkleind door beschermende kleding te dragen, zon te weren en goed in te smeren met zonnebrandcrème.

Persoonlijk smeeradvies

UV-radar geeft een persoonlijk smeeradvies op basis van informatie over locatie, het weer en de actuele uv-straling. De app haalt deze gegevens op uit verschillende openbare databronnen en combineert ze met persoonlijke data over het huidtype van de gebruiker. Het resultaat is een individueel en actueel advies over zonbescherming.

KWF Kankerbestrijding ontwikkelde UV-radar in het 'Mobile Innovation Lab' van SAP. Een werkend prototype werd al binnen een week opgeleverd.

Officiële lancering

RTL-weerman Dennis Wilt mocht UV-radar zaterdag 7 juli officieel lanceren tijdens het jaarlijkse 'uitzwaaimoment' van KWF Kankerbestrijding bij grensovergang Hazeldonk. KWF deelde hier zonnebrandcrème en petjes uit om vakantiegangers op deze eerste vakantiedag alert te maken op de gevaren van zonverbranding. De KWF UV-radar is beschikbaar via uvradar.kwf.nl en is binnenkort ook beschikbaar in de Apple App Store.