Konica Minolta steekt 1,5 miljoen euro in technologie Mobotix

ThomasLausten-mobotix

Mobotix en Konica Minolta gaan een samenwerking aan voor het verder ontwikkelen van Mobotix hardware- en softwaretechnologie voor smart cities, de zorgsector, procesoptimalisaties en andere toepassingen. Als onderdeel van deze samenwerking investeert Konica Minolta 1,5 miljoen euro in de technologie van Mobotix.

De nieuwe ontwikkelingsovereenkomst is een volgende stap in de samenwerking tussen Konica Minolta en Mobotix. Konica Minolta heeft als distributiepartner al camera's van Mobotix toegepast in productielocaties, distributiecentra, beveiliging en surveillance in Japan, China en Frankrijk. Verder heeft het bedrijf een aanzienlijk deel van de verkoopstaf opdracht gegeven de technologie van Mobotix te promoten bij eindgebruikers en partners. Konica Minolta is sinds 2016 een strategische investeerder in Mobotix, met als doelstelling de cameratechnologie verder te verbeteren door in te zetten op hoge resolutie beeldsensoren en hoogwaardige lenzen.

Investering in groei en integratie

Yoshiki Fukai, General Manager van Konica Minolta: "Als eerste stap zijn wij Mobotix-technologie aan het implementeren binnen onze eigen wereldwijde locaties en bij toonaangevende klanten. Met als doelstelling nieuwe innovatieve oplossingen te creëren voor uitdagingen in smart cities, de zorgsector, productieprocessen en andere sectoren. Onze samenwerking met Mobotix maakt het mogelijk de aanwezige kennis en technologie op het gebied van digitale video te integreren binnen het bredere ecosysteem van Konica Minolta, voor onze internationale klanten en partners. Deze investering maakt deel uit van een lange termijn commitment voor nauwere samenwerking en het versnellen van Mobotix's groei in andere geografische regio's en nieuwe markten."

"Onze uitgebreidere samenwerking op het gebied van research en development ondersteunt het succesvol realiseren van innovatieprojecten, zodat wij ons verheugen op intensiever samenwerken met Konica Minolta", aldus Thomas Lausten, Chief Executive Officer van Mobotix.