Skip to content

KickStart Europe: insights over en inspiratie op digitale infrastructuur

Digitale transformatie (bron: Pixabay / geralt)

Rond de 300 internationale besluitvormers, ontwikkelaars, investeerders, ontwerpers en bouwers uit de digitale infrastructuursector zijn met nieuwe insights en inspiratie klaar voor 2018. Op de eerste editie van de jaarlijkse KickStart Europe conferentie op 24 januari in de Amsterdam RAI werd het startschot gegeven voor weer een uitdagend jaar in de IT.

“Het idee achter deze conferentie was om een strategie-event aan het begin van het jaar te organiseren zodat de markt met frisse energie voorbereid is op het nieuwe jaar”, zegt Stijn Grove, Managing Director van KickStart Europe en Digital Gateway to Europe tijdens de opening. “Het animo voor dit event was twee keer boven verwachting.” Het event kon ruim 100 CEO’s en vele andere C-executives uit 15 landen verwelkomen.

Trends & outlooks 2018

De strategie- en netwerkconferentie gaf 2018 een kickstart met presentaties over de laatste trends, technologie, infrastructuur en investeringen in de digitale markt. Zo opende David Hybels, Global Director Solutions Marketing van Vertiv, met een keynote over de vijf datacenter trends van 2018. Eén van die trends waarover hij sprak, is dat hyperscalers in groeiende mate gebruik zullen gaan maken van colocatie services, om te kunnen blijven voldoen aan de blijvende vraag.

De aanhoudende groei in “demand for data” was een terugkerend thema tijdens de conferentie, kijkend naar de verwachte stijgende lijn richting de toekomst. Hoe blijft de industrie voldoen aan de groeiende vraag?

Ook Mitul Patel, Head of EMEA Data Center Research van CBRE, presenteerde in een outlook voor de Europese datacenter markt zijn voorspellingen voor groei in 2018, en analyseerde de opkomende ‘hot’ markets voor datacenters Milaan, Madrid en de Nordics.

Gregor Petri, Research Vice President van Gartner, gaf zijn voorspellingen voor de cloudmarkt in Europa, waarin hij voorspelt dat 90% van de bedrijven in ontwikkelde markten van clouddiensten gebruik zal maken in 2020. Alfonso Aranda Arias, Head of Global Data Center Operations bij IBM, sloot het eerste deel van de dag af met een praktisch-filosofische keynote over de mindset binnen de datacenter sector, die wat kan leren van de integratie van design en operations uit andere IT-sectoren.

Panelsessies

Met inspirerende panelsessies over onderwerpen als Duurzame IT, Financiering & Investeringen, Connectiviteit, de alsmaar toenemende eisen van de klant en de indrukwekkende groei van Europese datacenters, was er voor ieder wat wils. Meer dan eens deed de zaal mee met de discussies op het podium. Er werd door meerdere panelleden een oproep gedaan tot samenwerking om aan de groei te blijven voldoen.

Monika Grass riep op tot samenwerking op het gebied van duurzame IT en Paul Ike, Managing Director van Unica Fastcom, sprak over het Internet als de nieuwe grid, vergelijkbaar met die van energie. Door samen te innoveren, zo stelde hij, zal het voor datacenters, internet exchanges en andere digitale infrastructuur partijen mogelijk worden om aan de groeiende vraag te blijven voldoen.

Aan deze oproep tot het delen van kennis werd door aanwezigen massaal gehoor gegeven; er werden zo’n 300 meetings ingepland en er waren veel netwerkmogelijkheden om mensen uit de Europese industrie bij elkaar te brengen om zich zo op te maken voor het nieuwe jaar.

KickStart Europe 2019

De aanwezige deelnemers hadden zo een stapje voor met kennis over de laatste trends op gebied van technologie, infrastructuur en investeringen in Nederland en de EU, waarmee de basis gelegd is voor een nieuwe editie van KickStart Europe in 2019.

Managing Director Stijn Grove: “Ik ben heel blij met de opkomst van dit event, het was beter dan verwacht. Vandaag ging het echt om de Europese digitale infrastructuur industrie, niet alleen de Nederlandse. We zijn hier bijeen om van elkaar te leren. De digitale economie is de economie, dus dit gaat ons allemaal aan. Dat betekent ook dat er nog veel te doen is, dus volgend jaar zijn we zeker terug met een nieuwe editie.”

One Comment Post a comment

Mentions

  • VertivCo_BNL

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.