Skip to content

‘Nederlandse IT-bedrijven kunnen in Litouwen nog flink groeien’

De datacentersector in Litouwen is voor een groot deel nog onontgonnen terrein. Voor Nederlandse IT-bedrijven die interesse hebben in het aangaan van zakelijke banden met Litouwen, liggen er dus nog voldoende groeimogelijkheden. Tijdens de IT Business & Trade Summit die op 6 en 7 oktober in Litouwen wordt gehouden, kunnen Nederlandse ondernemers die kansen onderzoeken en nieuwe zakelijke connecties ontmoeten.

In de regio Amsterdam is bijna eenderde van alle Europese datacenters gevestigd. Dat is een belangrijke reden waarom het bedrijfsleven in Litouwen graag betere banden wil krijgen met de Nederlandse IT-sector. Andersom kunnen Nederlandse ondernemers in Litouwen profiteren van de groei die de IT-sector daar nog moet doormaken.

Tijdens de IT Business & Trade Summit wordt het laatste nieuws gepresenteerd over cloud computing, data management en de IT-sector. Tevens krijgen de gasten voldoende mogelijkheid om waardevolle contacten met buitenlandse zakenpartners te leggen. Het evenement wordt bezocht door ceo’s, ondernemers, IT-managers en experts vanuit Litouwen, Scandinavië, Wit-Rusland en Nederland.

“Zakelijke contacten zijn een van de belangrijkste aspecten voor het uitbreiden van bedrijven in het buitenland”, vertelt Bert van der Lingen, de Nederlandse ambassadeur in Litouwen. “Ons doel is om de banden tussen Litouwen en Nederland te promoten en om een samenwerking op te zetten die kan leiden tot de meest innovatieve IT-oplossingen.”

Embryo-fase

De conferentie wordt georganiseerd door het Litouwse IT-bedrijf BTT Group. Donatas Zaveckas, ceo van de BTT Group, is ervan overtuigd dat er in Litouwen duidelijk behoefte is aan evenementen om de onderlinge zakelijke banden met Nederland te versterken. Dat blijkt volgens hem wel uit het hoge aantal aanmeldingen voor dergelijke evenementen in Litouwen.

“De datacentersector in Litouwen bevindt zich nog in de embryo-fase”, zegt Zaveckas. “De langverwachte doorbraak is er niet gekomen. Onze markt biedt veel potentieel en er is zoveel enthousiasme, dat ik geloof dat wij met dit evenement deze sector weer tot leven wekken, al is het maar een beetje.”

Programma en sprekers

Op het programma van de IT Business & Trade Summit staat een aantal sprekers, onder wie Bertil Brendeke, CEO van het Duitse cloud computing event WorldHostingDays. Hij zal gaan spreken over de wereldwijde trends op het gebied van hosting. Ook komt oud-Olympisch kampioen Jevgenij Shuklin vertellen over zijn plan om een datacenter te starten in de oude kerncentrale in Visaginas. Tot slot geeft marketing- en verkoopexpert Mark Karsch nog tips om beter en eenvoudiger IT-beveiligingsoplossingen te verkopen.

Op de tweede dag (7 oktober) gaan de deelnemers aan de conferentie gezamenlijk naar Minsk waar ze kennis zullen maken met vertegenwoordigers van startups en projecten uit de Imaguru Startup Hub. De tweede dag afgesloten met een bezoek aan de Borisov Arena waar die avond de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Wit-Rusland wordt gespeeld.

Deelname aan de IT Business & Trade Summit is gratis. Wel is inschrijving vooraf verplicht.

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS