Consultants SQS bouwen arcadekast voor Robberse Eiland

Samen met cliënten van Abrona Robberse Eiland in Loosdrecht bouwen medewerkers van SQS Nederland uit Utrecht een heuse arcadekast. De bouw is enkele weken geleden gestart. De contouren van de kast zijn inmiddels zichtbaar.

De bouw is geïnitieerd door SQS. “Het is binnen ons bedrijf een wedstrijd”, zegt manager communicatie Ruud Poels van SQS. “In totaal bouwen drie teams van medewerkers aan dergelijke kasten.” Op 22 september kiezen alle collega’s van het kwaliteitsbedrijf op hun jaarlijkse campus de mooiste kast.

sqs-arbona-robberse-eiland

SQS’ers Martin Jansen (links) en Eric Samsom in de werkplaats van Abrona Robberse Eiland aan het werk

Combinatie van ontwerp, techniek en software

Het gaat om de eer. “Maar een dergelijk project past prima binnen SQS”, zegt Poels. “Het gaat om de combinatie van ontwerp, techniek en software. Dat vinden onze medewerkers mooi en daarom was de animo om mee te doen ook groot.” Alle teams werken met hetzelfde soort materiaal en budget. “Het komt dus echt aan op de inventiviteit van de afzonderlijke groepen.” Het klussen aan de kasten gebeurt buiten de normale werktijd voor de SQS-medewerkers.

De teams moeten allemaal hun eigen bouwlocatie regelen. De bouwers op Robberse Eiland zijn met hun neus in de boter gevallen. “Abrona heeft een geweldige werkplaats met ontzettend veel gereedschap. Bovendien maken we de kast in co-creatie. Zo helpen de cliënten met schuren, het ontwerp en het schilderen van de kast.” Na afloop blijft de arcadekast op Robberse Eiland staan.

Enthousiast

“Het is voor het eerst dat een bedrijf ons met een dergelijk verzoek benadert”, zegt adviseur Vrijwilligerswerk Anneke Ritzen van Abrona. “De cliënten en de medewerkers van Robberse Eiland waren meteen enthousiast.”

De organisatie die mensen met een verstandelijke beperking of maatschappelijk probleem begeleidt, krijgt wel vaker verzoeken van bedrijven die in het kader van teambuilding klussen willen doen. Ritzen: “Nu is het eigenlijk andersom en vragen de mensen van SQS ons om hulp bij hun klus. Robberse Eiland leent zich daar geweldig voor. De locatie ligt prachtig aan de Vuntusplas. De combinatie computers, techniek en houtbewerking spreekt cliënten bijzonder aan, omdat ze ook al steigerhouten meubelen maken. We vinden het een ontzettend leuk en leerzaam project. We kijken ernaar uit om de arcadekast in gebruik te nemen.”

Lees ook
Catenda krijgt kapitaalinjectie van GRO voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda krijgt kapitaalinjectie van GRO voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda, de leverancier van een open samenwerkingsomgeving en software voor de gegevensuitwisseling tijdens bouw- en infrastructuurprojecten, krijgt een kapitaalinjectie van GRO.

Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect kondigt de Europese uitbreiding van Reveal EV-mogelijkheden aan en de nieuwe Electric Vehicle Suitablility Tool. Deze tool laat klanten zien hoe ze geld besparen en tegelijkertijd hun duurzaamheidsdoelstellingen behalen door het overstappen op elektrische voertuigen (EV).

Microsoft 365 Copilot vanaf nu beschikbaar bij Crayon

Microsoft 365 Copilot vanaf nu beschikbaar bij Crayon

Copilot is een innovatieve AI-tool die geavanceerde taalmodellen (LLM's) combineert met de gegevens van een bedrijf in Microsoft 365-apps. Copilot was voorheen uitsluitend beschikbaar voor Enterprise-klanten met een minimumaankoop van 300 licenties, maar is nu voor alle klanten bij Crayon beschikbaar.