Skip to content

Consultants SQS bouwen arcadekast voor Robberse Eiland

Samen met cliënten van Abrona Robberse Eiland in Loosdrecht bouwen medewerkers van SQS Nederland uit Utrecht een heuse arcadekast. De bouw is enkele weken geleden gestart. De contouren van de kast zijn inmiddels zichtbaar.

De bouw is geïnitieerd door SQS. “Het is binnen ons bedrijf een wedstrijd”, zegt manager communicatie Ruud Poels van SQS. “In totaal bouwen drie teams van medewerkers aan dergelijke kasten.” Op 22 september kiezen alle collega’s van het kwaliteitsbedrijf op hun jaarlijkse campus de mooiste kast.

SQS’ers Martin Jansen (links) en Eric Samsom in de werkplaats van Abrona Robberse Eiland aan het werk (bron foto: SQS)

SQS’ers Martin Jansen (links) en Eric Samsom in de werkplaats van Abrona Robberse Eiland aan het werk

Combinatie van ontwerp, techniek en software

Het gaat om de eer. “Maar een dergelijk project past prima binnen SQS”, zegt Poels. “Het gaat om de combinatie van ontwerp, techniek en software. Dat vinden onze medewerkers mooi en daarom was de animo om mee te doen ook groot.” Alle teams werken met hetzelfde soort materiaal en budget. “Het komt dus echt aan op de inventiviteit van de afzonderlijke groepen.” Het klussen aan de kasten gebeurt buiten de normale werktijd voor de SQS-medewerkers.

De teams moeten allemaal hun eigen bouwlocatie regelen. De bouwers op Robberse Eiland zijn met hun neus in de boter gevallen. “Abrona heeft een geweldige werkplaats met ontzettend veel gereedschap. Bovendien maken we de kast in co-creatie. Zo helpen de cliënten met schuren, het ontwerp en het schilderen van de kast.” Na afloop blijft de arcadekast op Robberse Eiland staan.

Enthousiast

“Het is voor het eerst dat een bedrijf ons met een dergelijk verzoek benadert”, zegt adviseur Vrijwilligerswerk Anneke Ritzen van Abrona. “De cliënten en de medewerkers van Robberse Eiland waren meteen enthousiast.”

De organisatie die mensen met een verstandelijke beperking of maatschappelijk probleem begeleidt, krijgt wel vaker verzoeken van bedrijven die in het kader van teambuilding klussen willen doen. Ritzen: “Nu is het eigenlijk andersom en vragen de mensen van SQS ons om hulp bij hun klus. Robberse Eiland leent zich daar geweldig voor. De locatie ligt prachtig aan de Vuntusplas. De combinatie computers, techniek en houtbewerking spreekt cliënten bijzonder aan, omdat ze ook al steigerhouten meubelen maken. We vinden het een ontzettend leuk en leerzaam project. We kijken ernaar uit om de arcadekast in gebruik te nemen.”

One Comment Post a comment

Mentions

  • Werken bij SQS

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.