Forensische ICT, penetratietesten en bewustwording staat centraal op SANS Secure Europe 2017

Honderden cybersecurity-professionals uit alle delen van de wereld komen tussen 12 en 17 juni naar Amsterdam om nieuwe vaardigheden op te doen. De hands-on trainingen tijdens SANS Secure Europe 2017 hebben betrekking op de actuele bedreigingen en tactieken zoals forensische ICT, penetratietesten en het bevorderen van de bewustwording rond de beveiliging. Dit wapent beveiligingsprofessionals met de kennis die nodig is om hun doelstellingen te realiseren.

sans-logo Er is wereldwijd sprake van een groeiend aantal cyberaanvallen, en ondertussen halen prominente beveiligingsincidenten regelmatig het nieuws. Beveiligingsprofessionals moeten hun bestaande vaardigheden aanscherpen en uitbreiden om cybercriminelen voor te kunnen blijven en effectief te reageren op eventuele incidenten. De omvangrijke Wannacry ransomware-aanval toont wederom de noodzaak van waterdichte beveiligingsprocedures en bewustwording van het personeel. De gerenommeerde trainers van SANS zullen tijdens Secure Europe negen trainingen verzorgen waarbij deelnemers praktijkgerichte beveiligingstechnieken en -procedures leren en te weten komen hoe zij een zakelijk security awareness-programma kunnen ontwikkelen en uitvoeren.

Security bootcamp

Weet u waarom sommige organisaties wel, en andere organisaties niet worden gehackt? Bent u in staat om geïnfiltreerde systemen binnen uw netwerk te detecteren? Weet hoe u effectief elke beveiligingsvoorziening binnen uw netwerk is, en weet u zeker dat alle oplossingen correct zijn geconfigureerd? Worden de juiste beveiligingsmaatstaven gedefinieerd en aan het management gecommuniceerd om bij te dragen aan effectieve besluitvorming rond de beveiliging? SEC401: Security Essentials is een bootcampcursus die een antwoord op deze vragen biedt en deelnemers in staat stelt om de vaardigheden op te doen die nodig zijn om deze vraagstukken aan te pakken in hun dagelijkse werksituatie.

Inzicht verwerven in kwetsbaarheden

Elke organisatie heeft vaardige professionals op het gebied van informatiebeveiliging nodig die in staat zijn om alle kwetsbaarheden binnen de organisatie in kaart te brengen en alles op alles zetten om die te verhelpen voordat cybercriminelen daar misbruik van maken. SEC560: Network Penetration Testing and Ethical Hacking, het paradepaardje binnen het cursusaanbod van SANS op het gebied van penetratietesten, wapent beveiligingsprofessionals met de kennis die nodig is om zich van deze taak succesvol te volbrengen door hen bekend te maken met de ins en outs van penetratietesten en ethisch hacken.

Forensische ICT

Vaardigheden op het gebied van forensische ICT omvatten zowel analyses van beveiligingsincidenten als proactief onderzoek. Technieken voor bedreigingsdetectie en incidentrespons hebben de afgelopen jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. De sleutel tot succes is om onophoudelijk te speuren naar aanvallen die beveiligingssystemen hebben weten te omzeilen en indringers direct te signaleren in plaats van nadat zij hun doel hebben bereikt en de organisatie ernstige schade hebben berokkend. De vaardigheden die hiervoor zijn vereist, kunnen worden opgedaan en aangescherpt tijdens de training FOR508: Advanced Digital Forensics, Incident Response, and Threat Hunting.

Groeiende vraag naar beveiligingsprofessionals

Mede door de sterke vraag naar vaardige ICT-professionals maken steeds meer mensen een carrièreswitch of kiezen ervoor om zich verder te specialiseren. Het SANS Institute onderkent en faciliteert bij deze trend, in het bijzonder als het om ICT-beveiliging gaat. SANS stoomde recentelijk 55 cyberprofessionals klaar voor de praktijk in het kader van een door de Britse overheid gesubsidieerd programma voor cyberbeveiliging. Het ging om mensen met een uiteenlopende achtergrond, van barman tot journalist, De deelnemers die de training hebben afgerond, solliciteren inmiddels bij, of hebben banen aangeboden kregen van grote ondernemingen als JP Morgan, Fujitsu, Amazon en Huawei. SANS Secure Europe 2017 biedt nieuwe kansen om op deze groeiende trend in te haken met diepgaande en praktijkgerichte beveiligingstrainingen op elk expertiseniveau.

SANS Secure Europe

SANS Secure Europe vindt plaats van 12-17 juni in het Mövenpick Hotel in Amsterdam. Het zesdaagse trainingsevent bereidt voor op GSEC, GMON, GPEN, GCFA, GNFA, GISP and GSNA certificaten. Je kunt de website bezoeken voor meer informatie over de activiteiten en trainingen. Aanmelden kan hier.

SANS Secure Europe wordt georganiseerd door SANS Institute, dat zich richt op informatiebeveiliging trainingen en security certificaten. Daarnaast ontwikkelen en onderhouden de professionals van SANS de grootste collectie onderzoeksdocumenten op het gebied van informatiebeveiliging, welke gratis toegankelijk is. SANS Institute beheert tevens het ‘Internet Storm Center’, het Internationale alarmeringsysteem voor cyberdreigingen.

Meer over
Lees ook
Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1