Minder vraag naar applicatie-ontwikkelaars

Met een groei van 17,9% is de ICT-sector één van de snelst groeiende sectoren in de Nederlandse arbeidsmarkt. De vraag naar ontwikkelaars van applicaties neemt echter opvallend af met een daling van 13,1% in aangeboden vacatures.

Dit blijkt uit een analyse van zoekmachine voor vacatures Adzuna van de ontwikkelingen in de IT sector in de afgelopen 6 maanden. Er zijn bijna 100 minder vacatures beschikbaar voor ontwikkelaars met deze specialisatie, een daling van 13,1%. Dit staat in sterk contrast met de sterke toename in vraag voor C# (36,2%) en Python (34,1%) ontwikkelaars. Voor C# kwamen er maar liefst 301 nieuwe vacatures bij, voor Python waren er dit 46.

‘Minder mankracht nodig’

“Nu dat de meeste bedrijven hun applicaties ontwikkeld hebben is de specifieke vraag naar ontwikkelaars van applicaties sterk aan het afnemen. Bedrijven hebben minder mankracht nodig of maken gebruik van externe partijen en softwarepakketten voor de verdere ontwikkeling en beheer van hun applicaties”, zegt Thomas De Schuyter, Country Manager Nederland bij Adzuna.

Het aantal beschikbare vacatures voor ontwikkelaars nam het meest toe in Noord-Holland (+502 vacatures), het totaal aantal vacatures staat nu op 2.432. In Rotterdam nam het aantal vacatures toe met 62,1% naar 694 en in Amsterdam met 36,9% naar 1,333 beschikbare Ontwikkelaar vacatures. Het aantal vacatures voor ontwikkelaars nam af in Breda (-16,0%) en Den Haag (-8,4%).

Kansen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht

De Schuyter: “Ontwikkelaars die op zoek zijn naar werk hebben zeer veel mogelijkheden in steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Hoewel het aantal vacatures af is genomen in Breda en Den Haag, is er zeker geen tekort aan vacatures in deze steden.”

Klik op de afbeelding om deze te vergroten (bron: Adzuna)

Lees ook
Nieuwe taskforce gaat voor 50% vrouwen in de IT in 2030

Nieuwe taskforce gaat voor 50% vrouwen in de IT in 2030

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) presenteert vandaag, op International Girls in ICT Day, een nieuwe publiek-private Taskforce Diversiteit en Inclusie in de Digitale Sector. De Taskforce gaat zich de komende vier jaar inzetten om doelstellingen en concrete acties te bepalen die diversiteit en inclusie in de digitale sect1

Internationale vrouwendag: slechts 19% van tech-vrouwen geïnspireerd door  vrouwelijk rolmodel IT branche

Internationale vrouwendag: slechts 19% van tech-vrouwen geïnspireerd door vrouwelijk rolmodel IT branche

Meer dan een derde (38%) van de vrouwen werkzaam in de IT- en tech-industrie geeft aan dat het gebrek aan vrouwen in de sector hen huiverig maakte op zoek te gaan naar een baan in de branche. Dit blijkt uit Kaspersky’s laatste Women in Tech rapport

NEN: Ontwikkeling praktijkrichtlijn voor menselijke kant IT governance van start

NEN: Ontwikkeling praktijkrichtlijn voor menselijke kant IT governance van start

Maar weinig organisaties kunnen zonder IT en daarom is het belangrijk om de besturing van IT (governance) goed in te richten. Hierbij krijgt de menselijke kant van IT Governance vaak minder aandacht. Voor het inrichten van deze ‘zachte' kant van IT Governance wordt een Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) ontwikkeld. NEN is hiervoor op zoek naar ex1