Skip to content

Damen en Meyn transformeren naar cloudplatformen

Damen Shipyards Group en Meyn Food Processing Technology onderscheiden zich mede dankzij IT-innovaties van concurrenten. Een overeenkomst tussen deze beide wereldwijd succesvolle Nederlandse bedrijven uit verschillende markten, is de digitale transformatie naar cloudplatformen.

Damen Shipyards Group gaat markt verslaan

Tijdens het 3DEXPERIENCE Forum Benelux van Dassault Systèmes presenteerde CIO en Director Group IT&IM Aart Rupert hoe Damen Shipyards Group de markt gaat verslaan. Rupert is onlangs een digitaal transformatieprogramma gestart om in te spelen op een combinatie van IT- en marktuitdagingen. Vanuit de missie ongeveer 9.000 medewerkers, 32 scheepswerven, alle klanten en leveranciers beter te laten samenwerken, worden er ruim 600 applicaties, meer dan 60 netwerkverbindingen en 2 datacenters getransformeerd naar vier wereldwijd toegankelijke cloudplatformen. Dat worden respectievelijk het Customer Experience Platform, het Eco System Platform, het Enterprise Platform en IoT Platform, geïntegreerd via data analytics. “Na een analyse van alle oplossingen op de markt hebben wij gekozen voor het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes” vertelde Rupert. “Daarmee kunnen wij zowel onze digitale strategie uitvoeren als waarde toevoegen aan onze business om klanten wereldwijd beter te bedienen”. Rupert werkt tevens aan de Damen WorldWatch Newsreader om alle medewerkers dagelijks te voorzien van relevante markt- en klantinformatie uit ruim 620.000 artikelen van zo’n 550 bronnen.

3DEXPERIENCE-platform bij Meyn Food Processing Technology

Bart Kling, Global ICT Manager bij Meyn Food Processing Technology, vertelde tijdens hetzelfde evenement hoe zijn werkgever zich in de markt van machines en apparatuur voor gevogelteproducten onderscheidt. Meyn levert vanuit het hoofdkantoor in Oostzaan en 14 internationale vestigingen machines en services in meer dan 100 landen. Dit in 1959 in Nederland opgerichte bedrijf is sinds medio 2012 eigendom van Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Warren Buffett. Na al jarenlang nieuwe installaties te ontwerpen met applicaties voor ontwerp, engineering en informatiemanagement van Dassault Systèmes, groeit Meyn door naar het 3DEXPERIENCE-platform. Kling heeft zijn ICT-strategie gebaseerd op de pijlers: cloud first, platform gebaseerd en standaardisatie op oplossingen van Dassault Systèmes, Infor, Microsoft en Salesforce. “Voor ons bedrijf is informatie het nieuwe goud, dat wij vanaf de ideefase tot het buiten bedrijfstellen van onze installaties optimaal willen hergebruiken. Zowel om alle betrokkenen beter te laten samenwerken, als klanten te betrekken bij de productontwikkeling. Toepassingen waaraan wij momenteel werken zijn onder andere field service engineering ondersteunen met augmented en virtual reality en systems engineering om subsystemen beter op elkaar af te stemmen en verder te integreren.”

email

One Comment Post a comment

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS