Skip to content

Wees aankomende feestdagen op je hoede voor gluurders

Drones zijn populair. En dus is er een grote kans dat er deze kerst weer aantal een dronebezitters bij komt. En hoewel we vast allemaal weten dat deze toestellen vaak onbedoeld een inbreuk kunnen zijn op onze privacy, zijn ze niet helemaal onschuldig te noemen. Er bestaat namelijk een kans dat drones, en apps of andere met het internet verbonden apparaten, gevoelige informatie verspreiden. En daar weet ik alles van.

Ook ik maak deel uit van het groepje dronefans dat het geweldig vindt om zo’n fluisterstil apparaat rond het huis te laten vliegen om stiekem mijn familie te bespioneren terwijl ze in de tuin zitten. Zodra de drone weer was geland, toonde ik de opnamen aan mijn familie, zodat ze zelf konden zien welke beelden de drone tijdens zijn kleine reis allemaal had vastgelegd. Hieronder vielen beelden van mijn neefje die zijn telefoon ontgrendelde met een pincode; een buurman die het alarmsysteem van zijn huis uitschakelde; en mijn vrouw die via haar tablet aankopen deed met een creditcard. Dit is slechts een handjevol gebeurtenissen die mij opvielen.

Ben je al wakker geschud?

Het ware probleem? Nou, wat gebeurt er met al deze verzamelde data als deze wordt gehackt? Een recent Amerikaans artikel over spionagespeelgoed laat zien dat met het internet verbonden apparaten onbeperkt privégesprekken kunnen opnemen. En bovendien zijn er aan het toepassen en openbaren van deze persoonlijke informatie vanwege gebrek aan goede databeschermingswetgeving geen limieten gesteld. Beeld je nu eens in wat de impact hiervan kan zijn wanneer een cybercrimineel toegang krijgt tot een apparaat en dit soort informatie steelt. Ik weet niet hoe jij je daarbij voelt, maar bij mij gaan mijn nekharen rechtovereind staan.

Als het op gebruiksgemak en nieuwe interactieve technologie aankomt, draait het bij de meeste productontwikkelaars enkel om het zo snel mogelijk op de markt brengen van de producten. Beveiliging komt vaak slechts op de tweede plaats, waardoor er gemakkelijk is te profiteren van de kwetsbaarheden van de mobiele applicatie of het apparaat. Hackaanvallen worden steeds geraffineerder, en dus moet mobiele beveiliging wat mij betreft juist een prioriteit worden.

De wereld om ons heen verandert snel. En in dit digitale tijdperk hebben die veranderingen effect op alles en iedereen, inclusief mobiele en met het internet verbonden gadgets en zelfs speelgoed. We moeten dit soort items op de juiste wijze beheren en beveiligen, en ervoor zorgen dat de data die door eindgebruikers wordt geconsumeerd en gegeneerd niet op straat op komt te liggen.

Dit compromis tussen beveiliging en het gemak van mobiele apps zorgt voor gemoedsrust, die resulteert in vertrouwen van de klant en een optimale mobile first-ervaring. Runtime Application Self-Protection (RASP) Security maakt deel uit van onze mobiele app-securitysuite. Deze technologie beschermt de integriteit van mobiele applicaties, zodat zowel data als transacties geen enkel gevaar lopen.

Dus of het nu gaat om een drone, robot, een elektronisch spelletje of zelfs een bankier-, reis-, of entertainmentapp, sta deze feestdagen even stil bij de beveiliging van deze producten, en neem je klant in bescherming. Voorzie je app van RASP-technologie. Neem contact op met de oplossingsconsultants van VASCO en wapen je deze (en toekomstige) kerstdagen tegen cyberaanvallen.

Scott Clements – President  & COO VASCO Data Security

One Comment Post a comment

Mentions

  • ellen minkels

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.