Nederlands ticketingbedrijf maakt einde aan papieren festival ticket

dsc_0100

Als eerste ticketingbedrijf wereldwijd kondigt Your Ticket Provider tijdens Amsterdam Dance Event de lancering van NFC-ticketing aan.

Deze nieuwe technologie is beschikbaar voor alle festival- en evenementbezoekers die via het ticketingplatform een kaartje aanschaffen.

Het meest interessante aan deze functionaliteit is dat het printen van festivalkaartjes overbodig wordt en dat ticketkopers sneller het evenement kunnen betreden. Deze nieuwe manier van inchecken op een festival, zal officieel tijdens het Amsterdam Dance Event worden gelanceerd.

Aanleiding voor de ontwikkeling van NFC-ticketing (Near Field Communication) is de hoeveelheid papieren tickets die de Utrechtse Scale-Up op ieder festival in de prullenbakken ziet verdwijnen. ‘’Toen we zagen hoeveel papier er werd weggegooid, hebben we gezocht naar een snellere en milieuvriendelijkere manier om bezoekers toegang te verschaffen tot een evenement", vertelt Bart Peute, CEO van Your Ticket Provider. Met NFC check-in wordt het ticket opgeslagen op de NFC chip van de telefoon van de ticketkoper. Zodra de bezoeker zijn smartphone bij de incheck-zuil van het festival houdt, wordt hij ingecheckt. Het scherm hoeft hiervoor niet te zijn ingeschakeld en de telefoon hoeft geen verbinding te hebben met internet. Het tegen de scanner houden is voldoende voor een validatie van het ticket.

3120 bomen bespaard en sneller toegang tot het evenement

Met de lancering van contactloze entree wordt het printen van tickets overbodig en hoeft een bezoeker met een mobiel ticket niet meer op zoek naar zijn ticket; een festival betreden binnen 1 seconde in plaats van de gemiddelde 14 seconden op de mobiele telefoon. Dat is gemak voor de bezoeker en winst voor een organisator omdat bezoekers minder lang in de rij staan en langer op het event aanwezig zullen zijn. Een NFC-ticket draagt ook bij aan een beter milieu. In Nederland kopen jaarlijks 26 miljoen festivalbezoekers een ticket. De helft van deze tickets wordt nog uitgeprint. Omgerekend zijn dat 3120 bomen die kunnen worden bespaard door NFC-ticketing.