SAP sluit zich aan bij ECP

SAP sluit zich aan bij het ECP, ofwel het Platform voor de InformatieSamenleving. Het concern wil op die manier zijn kennis en ervaring met ICT en innovatie inzetten ten gunste van de Nederlandse samenleving.

Het ECP is een onafhankelijk platform dat het gebruik van ICT stimuleert binnen de samenleving. Het maakt zich via concrete projecten hard voor een innovatief gebruik van moderne technologie. Het brengt daartoe bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties bij elkaar. SAP wil met de samenwerking bijdragen aan maatschappelijke thema's als energie, gezondheidszorg, milieu en onderwijs. Het bedrijf wil kennis uitwisselen en krachten bundelen. Bovendien willen zij met hun deelname het Nederlands innovatieniveau naar een hoger plan tillen.

Nederland is een kenniseconomie

"Nederland is bij uitstek een kenniseconomie. Toch heeft het de laatste jaren op dit gebied veel concurrentie ondervonden van landen als Zweden, Denemarken, Finland, Frankrijk en Duitsland", legt Caspar Joustra, algemeen directeur bij SAP Nederland, uit. "Voor de internationale concurrentiepositie, maar ook voor zaken als energievoorziening, onderwijs en gezondheidszorg, is het belangrijk dat het gebruik van ICT en innovatie in de Nederlandse samenleving wordt gestimuleerd. Daar dragen wij graag aan bij."

SAP kan volgens Joustra in die missie een belangrijke rol vervullen. "We hebben veel ervaring met digitalisering en automatisering in het bedrijfsleven. Dankzij het ECP kunnen we die knowhow delen met anderen en benutten voor een betere samenleving. Dat is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als grote multinational. We vinden het bovendien belangrijk onze visie op het netvlies te krijgen bij bewindslieden en zo te werken aan politieke bewustwording rondom ICT. De samenwerking met het ECP helpt daarbij."

Lees ook
Rotterdamse studenten helpen ondernemers in de regio met digitaliseringsvraagstukken

Rotterdamse studenten helpen ondernemers in de regio met digitaliseringsvraagstukken

Het midden en klein bedrijf (mkb) is de motor van de Nederlandse economie. De coronacrisis heeft ook hen hard geraakt. Het is daarom belangrijk juist nu te investeren om de productiviteit van het mkb te verhogen. Door digitalisering in het brede mkb te versnellen, dragen we bij aan herstel van de economie.

Team Open-ICT van Hogeschool Utrecht wint tweede prijs Nederlandse Hogeronderwijspremie

Team Open-ICT van Hogeschool Utrecht wint tweede prijs Nederlandse Hogeronderwijspremie

Het Open-ICT team van Hogeschool Utrecht (HU) heeft de tweede prijs gewonnen van de Nederlandse Hogeronderwijspremie. Minister Van Engelshoven van OCW reikte de prijzen voor het eerst uit tijdens het ComeniusFestival, dat op 1 maart online werd gehouden. Het Open-ICT Team won de prijs vanwege hun werkwijze, die ervoor zorgt dat studenten direct op1

Gratis lesprogramma leert basisschoolleerlingen programmeren

Gratis lesprogramma leert basisschoolleerlingen programmeren

Stichting Cybersoek en haar partners XS4ALL en de Universiteit van Amsterdam lanceren het lesprogramma CyberPi als online leesboek. Met dit leesboek kunnen Nederlandse basisschoolleerlingen gratis en op een laagdrempelige manier leren programmeren. Sabri Muller (13) en Baran Dilber (12) volgden allebei vanaf 2016 de lessen CyberPi en hielpen door1