Skip to content

Ahold partner van Startupbootcamp
E-commerce

Ahold heeft een partnerovereenkomst gesloten met de Amsterdamse vestiging van startup-accelerator Startupbootcamp. De grootste online retailer van Nederland gaat het Startupbootcamp E-commerce programma drie jaar lang ondersteunen.

De deelnemende startups kunnen profiteren van de ervaring van Ahold, een retailer met een geschiedenis op het gebied van innovaties van bijna 130 jaar. Ahold krijgt in ruil daarvoor de kans om door haar betrokkenheid bij Startupbootcamp e-commerce trends en innovaties vroegtijdig te signaleren.

Diverse voorlopers in e-commerce maken onderdeel uit van Ahold – soms ook als startups begonnen. In Nederland begon Albert Heijn in 1987 te experimenteren met thuisbezorging, onder de naam James Telesuper. Albert Heijn Online is vandaag de dag de grootste online supermarkt van het land. Amerikaanse online supermarkt Peapod, sinds 2001 onderdeel van Ahold, was in 1989 het eerste 100% e-commerce bedrijf ter wereld. Bol.com is sinds haar start als online boekenwinkel in 1999 uitgegroeid tot het grootste online warenhuis van Nederland.

Hanneke Faber, Chief Commercial Officer van Ahold en verantwoordelijk voor de online activiteiten en innovatie: “We zijn heel enthousiast over dit partnership met Startupbootcamp E-commerce. Door hun creativiteit en flexibiliteit zien Startupbootcamps jonge bedrijven snel waar behoefte aan is bij consument en bedrijfsleven én kunnen zij nieuwe uitvindingen snel commercialiseren. Daarmee kunnen zij Ahold inspireren om zich verder te blijven ontwikkelen als omni-channel retailer. Tegelijkertijd kunnen onze mentoren veelbelovende startups helpen met een rijkdom aan ervaring zowel in e-commerce als traditionele retail.”

Patrick de Zeeuw, mede-oprichter van Startupbootcamp: “Ahold is een prachtig bedrijf waarbinnen jonge bedrijven zoals Peapod en Bol.com de kans hebben gekregen zich nog verder te ontwikkelen. Dat maakt het een inspirerend voorbeeld voor onze deelnemers. De startups kunnen hun business aanscherpen en laten groeien en Ahold houdt voeling met het startup-ecosysteem.”

De eerste tien bedrijven die zijn geselecteerd voor Startupbootcamp E-commerce zijn afkomstig uit Portugal, Nederland, Israël, Tsjechië, Griekenland en het Verenigd Koninkrijk. Ahold biedt ondersteuning aan van mentoren met diverse expertises, vanuit Albert Heijn en Bol.com.

 

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.