Peter Verkoulen benoemd als CEO Brightlands Smart Services Campus

PDU-Colors3

Per 1 juli 2015 is Peter Verkoulen aangesteld als CEO van de Smart Services Campus in Heerlen. In zijn nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor het management en de ontwikkeling van de nieuwe Campus, waaronder bijvoorbeeld ook het verder uitbouwen van het internationale partnernetwerk.

Doel van de nieuwe Campus is door interactie tussen onderwijs, onderzoek en ondernemerschap een broedplaats te worden voor nieuwe bedrijvigheid, innovaties en talentontwikkeling op het gebied van smart services. Dat zijn ingenieuze product- en diensteninnovaties, gebaseerd op diverse data die met elkaar in verband worden gebracht door ICT. Slimme combinaties van gegevens moeten bijvoorbeeld leiden tot meer inzicht in de behoefte van klanten, het verhogen van de operationele efficiëntie en een verbeterde dienstverlening. De Smart Services Campus in Heerlen is een Brightlands campus. Brightlands is de overkoepelende naam voor de Limburgse kenniseconomie, waar ook de Chemelot Campus in Sittard-Geleen, de Greenport Campus in Venlo en de Maastricht Health Campus onder vallen.

Verkoulen heeft veel ervaring met strategische groeiprojecten op het snijvlak van IT en bedrijfsvoering. Tot voor kort was hij Senior Vice President bij Atos, waar hij binnen de directie verantwoordelijk was voor de grote, strategische (out)sourcing trajecten binnen de Benelux en Scandinavië. Tevens bouwde hij voor de ICT-dienstverlener de activiteiten in o.a. de energie- en publieke sector verder uit. Verkoulen was in het verleden ook werkzaam bij KPMG/EquaTerra en de Adviesdienst Verkeer & Vervoer van Rijkswaterstaat en was universitair docent bij de Universiteit Twente en de Technische Universiteit Eindhoven. Hij promoveerde in 1993 tot doctor in de Informatica/ Ontwerp van Informatiesystemen aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Peter Verkoulen, CEO Brightlands Smart Services Campus Heerlen

De drie initiatiefnemers van de Smart Services Campus zijn verheugd over de aanstelling van Peter Verkoulen als CEO. “Peter brengt veel kennis mee van innovatieve technologieën en hoe deze economische meerwaarde kunnen opleveren. Daarnaast heeft hij een brede ervaring met strategische projecten zoals het op- en uitbouwen van organisaties. Met zijn ervaring kan hij bruggen bouwen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs en onderzoek. De Smart Services Campus kende een vliegende start; Peter geeft de ambitieuze plannen nu verder vorm en inhoud,” aldus Gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur, namens de drie oprichters van de Campus.

 
Meer over
Lees ook
Bas de Reus start als nieuwe CEO van IT-dienstverlener Levi9

Bas de Reus start als nieuwe CEO van IT-dienstverlener Levi9

Op 15 maart begint Bas de Reus als nieuwe CEO van Levi9. De Reus heeft meer dan 25 jaar ervaring in de ICT-sector en zal zijn passie voor klantgericht werken inzetten voor de verdere groei van Levi9. De Reus was meest recent actief als CEO en ondernemer bij scale-up bedrijven. Hij was CEO bij cloudprovider Tilaa en is founder van 4Synergy FRNC.