Shell Eco-marathon toont innovatie in duurzame energie door HP en Shell

4

Studententeams uit heel Europa deden afgelopen weekend mee aan de Shell Eco-marathon. HP - een ‘Global Partner in Innovation’ van Shell tijdens dit event - vertaalde tijdens de race complexe data naar begrijpelijke content. Hierdoor kwam de Shell Eco-marathon tot leven voor zowel fans als deelnemers.

De deelnemende voertuigen werden voorzien van sensoren die tijdens de rit data versturen naar hun team, inclusief rondetijden, verbruikte brandstof, baanpositie en afgelegde afstand. Via het HP Haven platform (HP Autonomy en HP Vertica) werd dit real-time geanalyseerd en omgetoverd in aansprekende visuele content. Op basis van deze resultaten konden de teams aanpassingen doen aan hun voertuig om zo de duurzaamheidsprestaties verder te optimaliseren. Op grote schermen konden de toeschouwers de resultaten live volgen en zo meeleven met de teams en de race. De Shell Eco-marathon werd gehouden van 21 tot en met 24 mei op het stratencircuit van Ahoy in Rotterdam.

© Corina Sprokkelenburg

Kinderen leren recyclen bij HP

HP leert kinderen hoe belangrijk het is om elektronisch afval verantwoord weg te gooien, zodat het kan worden gerecycled. Dat gebeurde in het HP Recycling Lab, onderdeel van het Shell Energy Lab tijdens de Shell Eco-marathon. Kinderen mochten zelf aan de slag met het demonteren van HP-hardware en het zo gereedmaken voor recycling. In 2013 recyclede HP wereldwijd 113.000 ton aan hardware en cartridges, dat ongeveer gelijkstaat aan 253 Boeing 747-8 vrachtvliegtuigen. De materialen kunnen worden hergebruikt voor nieuwe producten, waardoor minder natuurlijke bronnen nodig zijn en minder CO2 wordt uitgestoten.