Steden en transit centra worden voorzien van high-speed netwerken

273129_h_ergb_s_gl

Ruckus Wireless en Intersection kondigen een samenwerkingsverband aan dat zich richt op het aanleggen van gratis openbare high-speed Wi-Fi-netwerken in de stadskernen en bij grote transit centra over de hele wereld.

Terwijl steden over de hele wereld te maken hebben met een verouderde infrastructuur en een groeiende bevolking, proberen overheden hun civiele diensten te verbeteren. Daarbij willen ze hun burgers meer betrekken, zonder de kosten voor de belastingbetaler omhoog te jagen. De samenwerking tussen Ruckus en Intersection helpt hierbij. De bedrijven leveren gratis, duurzame connectiviteit, draadloze technologie en digitale diensten van wereldklasse, via een levensvatbaar businessmodel dat ondersteund wordt door reclame. Intersection, het bedrijf achter onder meer LinkNYC, biedt diensten zoals gratis Wi-Fi en contextuele content aan en creëert daarmee waarde voor steden, burgers en merken. De technologie van Ruckus zorgt ervoor dat de aangesloten apparaten en de gebruikers van Intersection‘s platform een betrouwbare, goed presterende verbinding hebben.

"We zijn erg blij om samen te werken met Intersection, dat vooraanstaande smart city projecten zoals LinkNYC uitbaat. Dat is één van de grootste en snelste gratis openbare Wi-Fi-netwerken in de wereld. Die netwerken zullen binnenkort ook beschikbaar zijn in Londen en andere steden in het Verenigd Koninkrijk," zegt Dan Rabinovitsj, COO van Brocade’s Ruckus Wireless Business Unit. "Het gebruik van onze Smart Wireless oplossingen, waaronder carrier grade controllers, adaptieve antenne technologie en location based services, zorgt ervoor dat Intersection digitale en fysieke werelden kan laten samengaan, terwijl ze daarbij ook de dienstverlening van een stad kan verbeteren."

"Ruckus is een geweldige partner als het gaat de aanleg van het snelste Wi-Fi-netwerk op de planeet," zegt Colin O'Donnell, Chief Innovation Officer van Intersection. "We hebben al succes in New York en we maken ons klaar om de snelst beschikbare Wi-Fi én digitale innovatie naar andere steden en gemeenschappen over de hele wereld te brengen."