nox NightTimeExpress helpt Zetes zonder sleutel zendingen af te leveren in auto’s van klanten

Zetes maakt bekend voor nox NightTimeExpress een OpenTheCar-oplossing te hebben ontwikkeld en geïntegreerd met ZetesChronos. Daarmee kunnen de chauffeurs van nox NightTimeExpress ’s nachts in auto’s van klanten leveren en afleveringen bevestigen, zonder daarvoor een sleutel nodig te hebben. De nieuwe oplossing gaat het huidige gebruik en beheer van autosleutels van klanten vervangen. Als gevolg daarvan zijn routes flexibeler te wijzigen bij spoedopdrachten en wordt de kans op fouten vrijwel uitgesloten.

Tot nu toe gebruiken de chauffeurs van nox NightTimeExpress duizenden sleutels om ’s nachts in auto’s van klanten te kunnen leveren. Dit beperkt de mogelijkheid om ‘last minute’ wijzigingen in routes te verwerken en heeft als risico dat sleutels verloren kunnen raken. OpenTheCar maakt het gebruik van sleutels overbodig. Deze oplossing bestaat uit een kastje dat in de auto’s van klanten wordt ingebouwd, verbonden met de centrale deurvergrendeling, een mede door Zetes ontwikkelde applicatie voor gebruik op smartphones en andere mobiele apparatuur en een web-based managementomgeving. Dit geheel communiceert via Bluetooth en is dubbel beveiligd door authenticatie van de gebruikte Zebra MC67 PDA’s met geïntegreerde scanner en versleutelde toegangscodes. Na het afmelden van een levering wordt de geopende autodeur automatisch weer afgesloten en stuurt ZetesChronos een elektronische ‘Proof of Delivery’ naar de back-office.

“Tijdig leveren van producten en reserveonderdelen is kritisch voor onze toegevoegde waarde, omdat de dagelijkse planningen en serviceverlening van klanten daarvan afhankelijk zijn“, zegt Nico Bossenbroek, Director ICS van nox NightTimeExpress. “Met OpenTheCar zijn ‘last-minute’ opdrachten en wijzigingen flexibeler te verwerken. Verder sluiten wij daarmee ook risico’s uit die gerelateerd zijn aan het gebruik en beheer van duizenden sleutels van klanten. Terugkijkend op dit project heeft Zetes ons wederom geholpen een innovatie te ontwikkelen die onderscheidend is in de logistieke markt.”

nox-night-time-express