Kalypton wint 3D FinTech Challenge 2016 van Dassault Systèmes

274094_h_ergb_s_gl

Dassault Systèmes heeft Kalypton gekozen als winnaar van de 3D FinTech Challenge 2016, een acceleratorprogramma voor digitale transformatie in de financiële markt.

Kalypton’s Tereon-oplossing kan 1 miljoen transacties per seconde op één server verwerken, terwijl de capaciteit van andere betaaloplossingen tussen de 1.000 en 10.000 ligt. Daarbij wordt elke transactie op basis van het ACID-consistentiemodel verwerkt, in plaats van BASE of andere methoden. Verder gebruikt men een hash-keten om frauduleuze beïnvloedingspogingen te detecteren en met de open community te delen. Tereon biedt aanbieders van betaalservices alle benodigde tools om hun diensten aan te passen naar de wensen van klanten en nieuwe innovaties te ontwikkelen.

Door landgebonden regels die de kosten voor betalingen kunnen verhogen, is er wereldwijd behoefte aan nieuwe generatie oplossingen die systeemrisico's verlagen en consumenten beter beschermen. Fintech startups als Kalypton introduceren disruptieve oplossingen die de interne en externe samenwerking verbeteren bij het verwerken van betalingen. Maar ook voor het analyseren, managen en standaardiseren van alle data en daarop gebaseerde rapportages.

“De 3D FinTech Challenge 2016 is voor ons een geweldige ervaring geweest”, zegt Lars Davies, CEO van Kalypton. “Dassault Systèmes, BNP Parisbas, onze mentoren, experts en andere deelnemers hebben allemaal bijgedragen aan het verbeteren van onze oplossing. Wij kunnen daarmee directe kostenbesparingen en andere concurrentiële voordelen realiseren, voor real-time betaalprocessen en de administratieve verwerking. Daarmee helpen wij banken bij de dagelijkse uitdagingen die worden veroorzaakt door toenemende regelgeving.

kalypton-652x438