Airbus Safran Launchers ontwikkelt Ariane 6-draagraket met 'Winning Program' van Dassault Systèmes

ariane-6-draagraket

Dassault Systèmes maakt bekend dat Airbus Safran Launchers de Ariane 6-draagraket ontwikkelt met de 'Winning Program'-oplossing. Meer dan 700 ingenieurs werken op meerdere locaties in Europa met Dassault Systèmes' oplossing aan de systeemarchitectuur, het detailontwerp, het valideren van de systemen voor de voortstuwing en het ruimtevaartuig zelf.

'Winning Program' is een ontwerp-, engineering- en simulatieoplossing voor de defensie-, lucht- en ruimtevaartindustrie. Airbus Safran Launchers heeft deze oplossing al toegepast voor verschillende haalbaarheidsstudies, het onderzoeken en evalueren van alle ontwerpalternatieven en het versnellen van het besluitvormingsproces over de meest concurrerende Ariane 6-configuratie. De gekozen architectuur wordt in alle volgende ontwikkelfasen continu geoptimaliseerd en gevalideerd.

Snellere ontwikkeling

Deze aanpak helpt fouten te voorkomen, wijzigingen sneller te verwerken en het totale ontwikkelproces met enkele maanden te verkorten. De applicaties van Dassault Systèmes worden zowel gebruikt voor het ontwerpproces als voor de interne en transnationale ontwerpreviews. Verder wordt virtual reality ingezet voor het nauwkeurig definiëren van complexe productieprocessen.

De concurrentie in de ruimtevaartsector is heviger dan ooit. Zowel start-ups als bedrijven in snelgroeiende landen dwingen de gevestigde orde tot het ontwikkelen van veelzijdige, krachtige en kostenefficiënte lanceerinstallaties. 'Winning Program' is gericht op bedrijven in de defensie- en ruimtevaartindustrie die al in de eerste programmafasen het ontwerpen, simuleren en samenwerken willen optimaliseren. Door de geavanceerde engineering-mogelijkheden en het delen van kennis in de conceptuele ontwerpfase zorgt 'Winning Program' voor aanzienlijk lagere kosten, betere prestaties en een strakkere planning.

Nieuwe generatie draagraket

"Voor Ariane 6 bouwt Airbus Safran Launchers voort op de mede met Dassault Systèmes' oplossingen gecreëerde waarde van het ontwerp van de Ariane 5", zegt Alain Charmeau, CEO van Airbus Safran Launchers. "Deze oplossingen, die gebaseerd zijn op een zeer betrouwbaar digitaal testmodel, vormen het hart van het industriële model voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie draagraket met onze partners verspreid over Europa."