Eerste matchmaking- en beoordelingssite voor ICT-branche

CassimLeeuwenburgh

ICTpartnergezocht.nl is de nieuwe matchmakingsite voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare ICT-partner. Bedrijven die een zoekopdracht plaatsen worden in drie klikken gekoppeld aan ICT-bedrijven die voldoen aan de zoekcriteria en met de beste klantbeoordelingen. Van backup, hardware en software vraagstukken tot virtualisatie, VoIP en ICT-beheer, alle soorten kleine en grote ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden. Uit de lijst van best beoordeelde bedrijven kiest de opdrachtgever maximaal 3 ICT-partijen naar wens. De uitgekozen bedrijven kunnen contact opnemen met de potentiële opdrachtgever om een afspraak te maken.

Beoordelingen

Nederland telt bijna 60.000 ICT-bedrijven. Cassim Leeuwenburgh, initiatiefnemer van ICTpartnergezocht.nl: “Als professional in de ICT-branche heb ik ervaren hoe ingewikkeld het is om een specialistische ICT-partner te vinden. De zoektocht naar de perfecte partij kost veel tijd en goed vergelijken was tot nu toe onmogelijk. Juist daarom heb ik ICTpartnergezocht.nl opgericht. Ik wil de ICT-markt transparant maken en ICT-bedrijven aansporen om nog beter te worden in hun dienstverlening. De stimulans van goede beoordelingen helpt daar enorm bij. De site is net pas officieel gelanceerd maar in de BETA-versie hebben zich in 6 maanden tijd al meer dan 400 ICT-bedrijven aangemeld en er zijn al tientallen opdrachten geplaatst waaruit deals zijn voortgekomen.”

Leads

De concurrentie in de ICT-branche is groot. Om nieuwe klanten te werven wordt er veel gewerkt met belbureau’s. “Grof geschat wordt voor een bedrag van € 10.000, 100 uren aan koude telefonische acquisitie gedaan. Van de 1000 belpogingen wordt er daadwerkelijk met zo’n 400-500 bedrijven gesproken. Daaruit komen 20 afspraken voort, waarvan er nog eens 10 afvallen omdat de leads niet hoogwaardig bleken. Uit die 10 overgebleven afspraken komt gemiddeld 1 opdracht voort. Een slagingskans van 1 op 20 afspraken. Bij ICTpartnergezocht.nl is er al behoefte vanuit de klantzijde en is de slagingskans 1 op 3. Afhankelijk van de geschatte omvang van de opdracht kost een lead via ICTpartnergezocht.nl vooralsnog tussen de € 99 - € 299,” aldus Leeuwenburgh.