Studenten Hogeschool Utrecht offeren week vakantie op voor tech-certificaat

Dit jaar organiseert Hogeschool Utrecht, in samenwerking met de Lillebaelt Academy en Juniper Networks voor het eerst een ICT bootcamp voor haar studenten. Voor 120 studenten van de twee hogescholen is op 29 juni een vierdaags programma gestart, waarin zij alles leren rondom ‘networking’. Wanneer zij deze vier dagen succesvol doorlopen, ontvangen zij een JNCIA-Junos certificaat. Met dit certificaat op zak worden de studenten nog aantrekkelijker voor de arbeidsmarkt. Er is namelijk grote behoefte is aan ICT professionals, maar tegelijkertijd worden er hoge eisen aan hen gesteld.

Een vergelijkbaar bootcamp werd al eerder georganiseerd door de Queen Mary University of London. 100 studenten doorliepen hier een vierdaags programma. Als onderdeel van het Juniper Networks Academic Alliance programma, werken de Hogeschool Utrecht en de Lillebaelt Academy Denmark nu samen om de bootcamp naar Nederland te halen. De studenten worden in drie dagen getraind in het configureren en monitoren van verschillende Juniper Networks routers en switches. Wanneer zij het examen op dag vier doorstaan, worden de studenten beloond met het Juniper Networks Certified Internet Associate-certificaat. Gedurende het evenement zijn zowel Juniper-verantwoordelijken en partners aanwezig. Dit geeft de studenten de kans om kennis te maken met mogelijke toekomstige werkgevers.

Kennismaken met het werkveld

“Nederland heeft behoefte aan goede technici. Technici die niet alleen de theorie beheersen, maar ook in de praktijk goed uit de voeten kunnen. Door het aanbieden van dit buitenschoolse programma wil de Hogeschool Utrecht haar ICT-studenten kennis laten maken met het werkveld, om op deze manier het gat met de arbeidsmarkt te verkleinen. De ontwikkelingen binnen de ICT-wereld gaan snel en wij moeten daar als Hogeschool op kunnen inspelen,” aldus Kees Uiterwijk, ICT docent bij de Hogeschool Utrecht en coördinator van het initiatief.

Rick Mur, senior systems engineer bij Juniper Networks, zegt: “Juniper Networks draagt graag bij aan het stimuleren van de ICT-arbeidsmarkt. Een Academic Bootcamp, zoals deze, helpt de studenten om relevante vaardigheden te leren en hen bekend te maken met het werkveld. De Juniper-certificering is een waardevolle aanvulling op het bachelordiploma en zal de studenten een voorsprong geven op de arbeidsmarkt. Door het aanbieden van dit programma zetten de Hogeschool Utrecht en de Lillebaelt Academy niet alleen zichzelf op de kaart, maar ook de studenten. Wij zijn blij dat wij hierin de hogescholen kunnen ondersteunen.”

Lees ook
Dyflexis behaalt opnieuw ISO 9001- en ISO 27001-certificeringen

Dyflexis behaalt opnieuw ISO 9001- en ISO 27001-certificeringen

Dyflexis, een leider in Workforce Management-software, heeft opnieuw de ISO 9001- en ISO 27001-certificeringen behaald. Deze hercertificeringen zijn een erkenning van de voortdurende kwaliteit en de beveiliging van de producten en diensten van Dyflexis. Auditbureau DEKRA voerde het certificeringstraject uit.

Kiwa en KPN Security: voorkom cyberaanval op slimme apparaten

Kiwa en KPN Security: voorkom cyberaanval op slimme apparaten

Cybercriminelen vallen steeds vaker IoT-consumentenelektronica aan. Als het aan Kiwa en KPN Security ligt, komt hierin snel verandering. De twee bedrijven hebben hun expertises gecombineerd en helpen fabrikanten en leveranciers die hun IoT-consumentenelektronica onafhankelijk willen laten beoordelen en certificeren. Consumenten kunnen erop vertrou1

Nieuwe taskforce gaat voor 50% vrouwen in de IT in 2030

Nieuwe taskforce gaat voor 50% vrouwen in de IT in 2030

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) presenteert vandaag, op International Girls in ICT Day, een nieuwe publiek-private Taskforce Diversiteit en Inclusie in de Digitale Sector. De Taskforce gaat zich de komende vier jaar inzetten om doelstellingen en concrete acties te bepalen die diversiteit en inclusie in de digitale sect1